Αρχική Επιχειρείν ΔΕΔΔΗΕ: Το 1ο ελληνικό Sandbox στην Ηλεκτρική Ενέργεια

ΔΕΔΔΗΕ: Το 1ο ελληνικό Sandbox στην Ηλεκτρική Ενέργεια

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Datathon ΔΕΔΔΗΕ
Διαφήμιση

Το πρώτο ελληνικό εταιρικό «Sandbox» στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας ξεκίνησε ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο δρόμο προς την ενεργειακή μετάβαση.

Με δεδομένο το νευραλγικό ρόλο που διαδραματίζει ο ΔΕΔΔΗΕ σε αυτή την μετάβαση, η ψηφιοποίηση και η καινοτομία αποτελούν μονόδρομο για τον μετασχηματισμό του και ως εκ τούτου, η δημιουργία του πρώτου ελληνικού εταιρικού «Sandbox» (εποπτευόμενο περιβάλλον ανάπτυξης καινοτομίας) αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στην 1η του δράση, το διαγωνισμό HEDNO Datathon.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη αλγορίθμων μοντέλων μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και η εύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων.

Για πρώτη φορά ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) κοινοποιεί, μέσω της πρωτοβουλίας του Εταιρικού του Sandbox, πραγματικά δεδομένα κατάλληλα επεξεργασμένα και ταξινομημένα επιδιώκοντας τη συνδημιουργία καινοτόμων λύσεων που θα αναβαθμίσουν τη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο να επωφεληθούν οι καταναλωτές.

O διαγωνισμός απευθύνεται σε:

• Επιστήμονες με πάθος για την ανάλυση δεδομένων και εξόρυξη γνώσης
• Ομάδες από ερευνητές, επαγγελματίες του κλάδου και τεχνοβλαστούς με εμπειρία στον τομέα της ενέργειας και της ανάλυσης δεδομένων
• Startups που έχουν αναπτύξει αντίστοιχα μοντέλα προβλέψεων
• Επιχειρήσεις με αντικείμενο εργασίας τους την ανάπτυξη μοντέλων προβλέψεων

Υποβολή αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες για το HEDNO Datathon εδώ.

Για την παρουσίαση του HEDNO Datathon θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση (Info Day), την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15:00 με φυσική παρουσία στο Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών, στη διεύθυνση Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 και με διαδικτυακή κάλυψη.

Δήλωση Συμμετοχής στο Info Day εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓκουτέρες: Πετρελαϊκοί κολοσσοί γνώριζαν ότι θα κατέκαιγαν τον πλανήτη
Επόμενο άρθροΚιλκίς: Στο «φως» μία αρχαία οχυρωμένη πόλη