Αρχική Πολιτισμός Αίγυπτος: Βρέθηκε μούμια 4.300 ετών

Αίγυπτος: Βρέθηκε μούμια 4.300 ετών

Ένας βασιλικός τάφος κοντά στο Κάιρο φαίνεται ότι περιέχει την παλαιότερη και πληρέστερη μούμια που ανακαλύφθηκε ποτέ στην Αίγυπτο.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
andres dallimonti 3lliBG4a5sI unsplash
Διαφήμιση

Αιγυπτιολόγοι ανακάλυψαν έναν βασιλικό τάφο κοντά στο Κάιρο που εκτιμάται  ότι περιέχει την παλαιότερη και πληρέστερη μούμια που  ανακαλύφθηκε ποτέ στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τον συντονιστή της αρχαιολογικής ομάδας ανασκαφών, τον διάσημο Δρ Zahi Hawass, αναφέρει το Reuters.

Ο Hawas είπε στους δημοσιογράφους ότι η μούμια, που πιστεύεται ότι είναι 4.300 ετών, βρέθηκε στο κάτω μέρος ενός φρεατίου βάθους 15 μέτρων που ανακαλύφθηκε σε μια ομάδα τάφων κοντά στην πυραμίδα του Djoser κοντά στη Saqqara.

Η μούμια είναι ενός ανθρώπου που ονομαζόταν Hekashepes και ήταν τοποθετημένη σε μια ασβεστολιθική σαρκοφάγο που ήταν σφραγισμένη με κονίαμα.

british library Z5glwhD3LH8 unsplash

Αυτή η μούμια θα μπορούσε να είναι η παλαιότερη και πιο ολοκληρωμένη μούμια που έχει ανακαλυφθεί στην Αίγυπτο μέχρι στιγμής», είπε ο Hawas, πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου που είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για τις πολλές εμφανίσεις του στα ντοκιμαντέρ του Discovery Channel.

Μεταξύ των άλλων τάφων που ανακαλύφθηκαν ήταν ένας που ανήκε στον Khnumdjedef, έναν υψηλόβαθμο ιερέα και αξιωματούχο κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Unas, του τελευταίου φαραώ της Πέμπτης Δυναστείας της Αιγύπτου (2498 π.Χ. – 2345 π.Χ.).

Ο τάφος του ήταν διακοσμημένος με σκηνές από την καθημερινή ζωή.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαφήμιση