Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Αεροπορική σύνδεση 4 νέων ελληνικών προορισμών με Βελιγράδι

Αεροπορική σύνδεση 4 νέων ελληνικών προορισμών με Βελιγράδι

Σύνταξη: ecozen.gr

0
αεροπλάνο
Εικόνα: UNSPLASH/Patrick Tomasso
Διαφήμιση

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Ελλάδας του Κοινοβουλίου της Σερβίας και τον Πρέσβη της Σερβίας Dusan Spasojevic, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών και βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και στοχευμένη στην περαιτέρω προώθηση της διμερούς συνεργασίας σε θέματα τουρισμού.

Από σερβικής πλευράς ανακοινώθηκε ότι η αεροπορική εταιρεία Air Serbia από τον ερχόμενο Απρίλιο θα πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις σε 4 νέους ελληνικούς προορισμούς: 3 πτήσεις/εβδομάδα για Ηράκλειο (από τον Ιούνιο 4 πτήσεις καθώς θα προστεθεί άλλη μία), 3 πτήσεις/εβδομάδα για Χανιά, 2 πτήσεις/εβδομάδα για Κέρκυρα και 2 πτήσεις/εβδομάδα για Ρόδο.

Νέο γραφείο ΕΟΤ στο Βελιγράδι

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ως προς τη σημασία επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη διευθέτηση θεμάτων λειτουργίας του Γραφείου ΕΟΤ στο Βελιγράδι με αντίστοιχη ρύθμιση σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του Γραφείου Τουρισμού της Σερβίας στην Αθήνα.

Η σερβική πλευρά υπογράμμισε την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι Σέρβοι ταξιδιώτες όταν επισκέπτονται την Ελλάδα, λόγω του roaming, που έχει ως αποτέλεσμα- όπως εκτιμά η σερβική αντιπροσωπεία- την απώλεια ετησίως 300.000-400.000 τουριστών από Σερβία για Ελλάδα.

Τέλος, τονίστηκε η σπουδαιότητα της συστηματικής προβολής του χειμερινού τουρισμού και στις δύο χώρες.

Η αντιπροσωπεία της Σερβίας και ο Πρέσβης κ. Spasojevic μετέφεραν στον κ. Κικίλια πρόσκληση εκ μέρους της Υπουργού Τουρισμού της Σερβίας να επισκεφθεί ο Έλληνας Υπουργός το Βελιγράδι, προκειμένου να έχει επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και να συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Βελιγραδίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Διεθνής Έκθεση θα έχει φέτος ως τιμώμενο ταξιδιωτικό προορισμό την Κρήτη.

Αύξηση και στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά

Το λιμάνι του Πειραιά εκτιμάται ότι θα καταγράψει αύξηση τόσο στις αφίξεις, όσο και στο home porting σε σχέση με το 2022, που ήταν μια επίσης πολύ καλή χρονιά με επιδόσεις υψηλότερες από τις αντίστοιχες του 2019, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ.

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας αναφέρει: «Μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις του 2022 (+9% στις αφίξεις και +33% στο home port συγκριτικά με το 2019), για το 2023 ήδη έχουμε κρατήσεις για τουλάχιστον 807 κρουαζιερόπλοια (+19% σε σχέση με το 2022) και για 607 homeport κρουαζιερόπλοια (+ 38% σε σχέση με το 2022)».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕφαρμογή-ασπίδα στον παγετό – Θα προειδοποιεί τους παραγωγούς
Επόμενο άρθροΗ αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ως το 2025 – Οι σταθμοί φόρτισης