Αρχική Καταστροφές «Ποτάμια» οι δρόμοι σε Κάρπαθο και Κάσο από την κακοκαιρία

«Ποτάμια» οι δρόμοι σε Κάρπαθο και Κάσο από την κακοκαιρία

0
Πλημμύρα Κάρπαθος - 8/12/2022 - Κάρπαθο
Εικόνα: karpathiakanea.gr
Διαφήμιση

Έντονα προβλήματα έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει από το πρωί την Κάρπαθο και την Κάσο.

Πλημμύρες σε δρόμους, σπίτια, αλλά και στο νοσοκομείο της Κάρπαθου ταλαιπωρούν την τοπική κοινότητα από το πρωί της Πέμπτης.

Δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας έχει δεχθεί η πυροσβεστική υπηρεσία στην Κάρπαθο, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους.

Από τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν γλίτωσε ούτε το νοσοκομείο της Κάρπαθου.

Σε εξέλιξη η προσπάθεια από την Πυροσβεστική για να αντληθούν τα νερά από το Νοσοκομείο της Κάρπαθου, ενώ και το προσωπικό προσπαθεί να απομακρύνει τα νερά από τους πλημμυρισμένους χώρους.

Πλημμύρα Κάρπαθος - Νοσοκομείο 8/12/2022
Εικόνα: karpathiakanea.gr
Πλημμύρα Κάρπαθος - Νοσοκομείο 8/12/2022
Εικόνα: karpathiakanea.gr

Σχετικές ανακοινώσεις για την κακοκαιρία εξέδωσαν ο δήμος και το επαρχείο Καρπάθου, προκειμένου οι κάτοικοι του νησιού να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία του δήμου Καρπάθου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απαραιτήτως αναγκαίες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί.

Προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Κάσο

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και το νησί της Κάσου, όπου πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και η διέλευση οχημάτων έχει διακοπεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οδηγοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, ενώ από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκε ένα δίκυκλο.

Ο δήμος Κάσου με ανακοίνωσή του παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, αξιόλογες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κατά κύριο στα δυτικά από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, με το μεγαλύτερο ύψος βροχής να καταγράφεται στους Παξούς (51 χιλιοστά).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στη Θράκη. Η κυκλοφορία που επικρατεί στην ατμόσφαιρα θα έχει ως αποτέλεσμα την μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων Αφρικανικής σκόνης και την κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 08/12 και σημειώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

20221208 tot rain - Meteo
Εικόνα: meteo.gr

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο με την μέγιστη τιμή της να φτάνει τους 18-20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, τους 16-18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές και τους 20-22 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.

Διαφήμιση