Αρχική COVID-19 Μιλάνο: Το 50% των επιβατών στις πτήσεις της Κίνας έχουν Covid

Μιλάνο: Το 50% των επιβατών στις πτήσεις της Κίνας έχουν Covid

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ταξίδι - Covid
Διαφήμιση

Την ίδια ώρα που η ανησυχία για τη χαλάρωση των μέτρων στις μετακινήσεις της Κίνας αυξάνεται, οι αρχές στην Ιταλία αναφέρουν ότι οι μισοί επιβάτες πτήσεων από την Κίνα προς το Μιλάνο βγήκαν θετικοί στο τεστ Covid.

Συγκεκριμένα, το Bloomberg αναφέρει ότι οι ιταλικές υγειονομικές αρχές θα αρχίσουν να κάνουν τεστ όλες τις αφίξεις από την Κίνα για Covid, καθώς σχεδόν οι μισοί από τους επιβάτες σε δύο πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από Κίνα προς το Μιλάνο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σε ανακοίνωση του την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε πως ελέγχει τους επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα για νέα στελέχη του κορονοϊού. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, οι ιταλικές αρχές μπορεί να θέσουν περιοριστικά μέτρα για τα άτομα που έρχονται από την Κίνα στη χώρα.

Από τότε που η κυβέρνηση της Κίνας εγκατέλειψε τις αυστηρές πολιτικές της για μηδενικό Covid, φαίνεται ότι τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη τη χώρα. Η αβεβαιότητα σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία προκαλεί παγκοσμίως και έχει ωθήσει χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, να εξετάσουν νέους περιορισμούς στην είσοδο των τουριστών.

Οι περισσότεροι από αυτούς που βρέθηκαν θετικοί δεν εμφάνιζαν συμπτώματα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας κ. Orazio Schillaci. Ωστόσο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των υπαλλήλων υγείας σχετικά με νέες παραλλαγές του Covid που προέρχονται από την Κίνα.

«Σύμμαχος» κατά της νέας διασποράς της Covid-19 στην Ιταλία είναι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, με περίπου 80% των Ιταλών να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με πολλούς από αυτούς να έχουν λάβει και ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Αρνητικό τεστ COVID-19 από τους Κινέζους ταξιδιώτες ζητά η Ιαπωνία

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida ανακοίνωσε στις 27 Δεκεμβρίου ότι θα απαιτείται πλέον αρνητικό τεστ για τον SARS-CoV-2, προκειμένου να επιτρέπουν την είσοδο σε ταξιδιώτες προερχόμενους από την Κίνα, λόγω της ταχείας εξάπλωσης του ιού στη χώρα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Fuji News Network και το Reuters. Η κυβέρνηση στο Τόκιο σκοπεύει το μέτρο αυτό να επιβληθεί από την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του δικτύου.

Οι ταξιδιώτες από την Κίνα που θα είναι θετικοί θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για επτά ημέρες, είπε ο Kishida στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι τα νέα συνοριακά μέτρα για την Κίνα θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 30ής Δεκεμβρίου.

«Η κυβέρνηση θα περιορίσει επίσης τα αιτήματα από τις αεροπορικές εταιρείες που ζητούν αύξηση των πτήσεων προς την Κίνα», συμπλήρωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιαπωνία άνοιξε ξανά τα σύνορά της για τους τουρίστες τον περασμένο Οκτώβριο μετά, από περισσότερα από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών για τον COVID-19.

Η Ινδία και η Μαλαισία ανακοίνωσαν επίσης μέσα στις τελευταίες 24 ώρες ότι λαμβάνουν νέα μέτρα που αφορούν στους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Επιβολή μέτρων για τους ταξιδιώτες από την Κίνα και στις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα, εξαιτίας της ανησυχίας της για την «έλλειψη διαφανών δεδομένων» από το Πεκίνο για την πορεία της πανδημίας του νέου κορονοϊού, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, στα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Bloomberg τις προηγούμενες μέρες.

Διαφήμιση