Αρχική Ελλάδα Κιβωτός του Κόσμου: «Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά 11 ατόμων

Κιβωτός του Κόσμου: «Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά 11 ατόμων

0
ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ
Στιγμιότυπο από το κτήριο της "Κιβωτού του Κόσμου" στον Κολωνό, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022. Το πρωί επικράτησε ένταση με ζευγάρι Σύρων να ζητά πίσω τα παιδιά του μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς. Το ζευγάρι χτύπησε την πόρτα του κτηρίου καταγγέλοντας ότι η δομή τούς έχει πάρει τέσσερα παιδιά, από δύο σε δύο διαφορετικές δομές. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Εντολή για τη διενέργεια εκτεταμένου και ενδελεχούς ελέγχου στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» δόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην Οικονομική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, γενικευμένο πλήρη και σε βάθος έλεγχο στα οικονομικά του ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του, αλλά και άλλων εννέα προσώπων παρήγγειλε στην Οικονομική Αστυνομία ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σέβης.

Αδικήματα κακουργηματικού βαθμού

Ο κ. Σέβης, που έχει χρεωθεί τη δικογραφία που σχηματίζεται για τα οικονομικά πεπραγμένα της «Κιβωτού», στην παραγγελία του για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να διερευνηθεί η ενδεχόμενη διάπραξη τεσσάρων σοβαρών οικονομικών αδικημάτων κακουργηματικού βαθμού.

Τα αδικήματα που διερευνώνται αφορούν:

  • Υπεξαίρεση
  • Απιστία
  • Φοροδιαφυγή
  • Ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σημειώνεται ότι για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας, απαιτείται έγκληση από τη νέα διοίκηση της «Κιβωτού», καθώς σε περίπτωση διάπραξης τους, είναι το νομικό πρόσωπο που έχει υποστεί ζημιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η νέα Διοίκηση θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος που διενεργείται ήδη με εντολή της, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία φαίνεται να κρίνει πως σε αυτήν τη φάση δύναται να αρχίσει από τώρα την έρευνα της και για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Τι περιλαμβάνει η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας

Με την εισαγγελική παραγγελία, η Οικονομική Αστυνομία καλείται να διενεργήσει εκτεταμένο φορολογικό και διαχειριστικό έλεγχο στην «Κιβωτό» για την τελευταία πενταετία και να προβεί άμεσα στη γνωστοποίηση των στοιχείων του πορίσματος που θα συντάξει ως προς τα διαχειριστικά ζητήματα του ΜΚΟ. Επιπλέον, καλείται να ελέγξει αν έχουν δοθεί στον ΜΚΟ , επιχορηγήσεις οποιασδήποτε μορφής από κρατικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.

Παράλληλα, με την εντολή του κ. Σέβη ζητείται από την Οικονομική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα σε άνοιγμα λογαριασμών τόσο της «Κιβωτού», όσο και συνολικά 11 φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο ιερέας και η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη που έχουν εναλλαχτεί το επίμαχο διάστημα στη Διοίκηση του ΜΚΟ.

Ο Εισαγγελέας τονίζει πως στην άρση του τραπεζικού απορρήτου οι αρμόδιοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα πρέπει να συμπεριλάβουν κάρτες, μετοχές και οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή των υπό έρευνα προσώπων.

Απαγορεύτηκε στον πάτερ Αντώνιο και σε τρία ακόμα πρόσωπα η είσοδος στις δομές της «Κιβωτού»

Διάταξη εκδόθηκε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, η οποία απαγορεύει την είσοδο στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» στον πάτερ Αντώνιο και σε άλλα τρία πρόσωπα.

Την εν λόγω διάταξη εξέδωσαν οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση των καταγγελιών παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή.

Σύμφωνα με αυτήν, ο πάτερ Αντώνιος και τα άλλα τρία πρόσωπα δεν μπορούν να πλησιάζουν σε εγκαταστάσεις του ΜΚΟ με βάση τις διατάξεις του αστικού κώδικα που αφορούν την προστασία ανήλικων παιδιών.

Η διάταξη έχει ισχύ για 90 ημέρες και κατόπιν του διαστήματος αυτού, για τη διατήρησή της θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Σκοπός της απόφασης των δύο εισαγγελέων είναι να παραμείνουν τόσο ο ιερέας όσο και τα άλλα τρία ελεγχόμενα πρόσωπα, μακριά από ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή, ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να τα επηρεάσουν.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝικήστε την κατάθλιψη με σωστή διατροφή!
Επόμενο άρθροΗ 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών έρχεται στην Καισαριανή