Αρχική Ελλάδα Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί τους πολίτες για παραπλανητικά email

Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί τους πολίτες για παραπλανητικά email

0
ααδε
Διαφήμιση

Μήνυμα προειδοποίησης προς όλους τους φορολογούμενους πολίτες, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με θέμα νέες κακόβουλες ενέργειες μέσω παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι τα μηνύματα που αναγράφουν πως η Εφορία ενημερώνει τους πολίτες για επιστροφή φόρου και τους προτρέπει να υποβάλουν αίτηση επιστροφής, κάνοντας κλικ σε κάποιο link, πρέπει να διαγράφονται για την ασφάλεια τους. Η ΑΑΔΕ στο μήνυμα της, παρέχει οδηγίες στους φορολογούμενους για το πώς πρέπει να κινηθούν και κυρίως τι να αποφύγουν, για να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.

Ολόκληρο το μήνυμα της ηλεκτρονική ενημέρωση προς τους φορολογουμένου της ΑΑΔΕ

«Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

  1. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
  2. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
  3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.

Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας».

Διαβάστε επίσης:  Best City Awards 2023: «Αργυρό» βραβείο στο Δήμο Χαλανδρίου
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣταϊκούρας: Στα 367 εκατ. ευρώ η εισφορά για υπερκέρδη ρεύματος
Επόμενο άρθροGRBossible “In Action”: Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας