Αρχική Κόσμος Εντυπωσιακές εικόνες: Πάγωσαν οι καταρράκτες του Νιαγάρα

Εντυπωσιακές εικόνες: Πάγωσαν οι καταρράκτες του Νιαγάρα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Καταρράκτες Νιαγάρα - μερικώς παγωμένοι
Εικόνα: Twitter/The last word
Διαφήμιση

Σε ένα παραμυθένιο παγωμένο τοπίο μεταμορφώθηκαν οι καταρράκτες του Νιαγάρα, που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ της Καναδικής επαρχίας του Οντάριο και της Αμερικανικής πολιτείας της Νέας Υόρκης, από τις πολικές θερμοκρασίες και τη σφοδρή χιονοθύελλα που μαστίζει τις βόρειες ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες.

Διαβάστε σχετικά: Η «χιονοθύελλα του αιώνα» πλήττει τις ΗΠΑ – Δεκάδες νεκροί

Όπως φαίνεται σε πλάνα που δημοσιοποιούν διεθνή ΜΜΕ και πρακτορεία, οι μεγαλύτεροι καταρράκτες του κόσμου έχουν παγώσει μερικώς, με το θέαμα που δημιουργείται να είναι επιβλητικό.

Περίπου 3.160 τόνοι νερού ρέουν στους καταρράκτες κάθε δευτερόλεπτο, και πέφτουν με ταχύτητα 32 μέτρων ανά δευτερόλεπτο οπότε, ένα καθολικό πάγωμα είναι οριακά αδύνατο. Συνήθως, είναι το επιφανειακό νερό και η ομίχλη που παγώνουν.

Ωστόσο, το λευκό τοπίο, οι παγωμένες λίμνες και οι σταλαγμίτες γύρω από τους καταρράκτες προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες.

Η αμερικανική πλευρά των καταρρακτών έφτασε στο σημείο να παγώσει πέντε φορές στην ιστορία, όταν ο πάγος εμπόδισε τη ροή του νερού πιο πάνω στον ποταμό – δημιουργώντας ουσιαστικά ένα φράγμα και μειώνοντας τον όγκο του νερού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των καταρρακτών.

Το 1964, εγκαταστάθηκαν χαλύβδινα φράγματα για την αποφυγή μεγάλων συσσωρεύσεων πάγου.

Η μαγική παγωμένη εμφάνιση των καταρρακτών προκαλείται από το επιφανειακό νερό και την ομίχλη που μετατρέπεται σε πάγο, επικαλύπτοντας καταστρώματα παρατήρησης και δημιουργώντας συλλογές πάγου που συγκεντρώνονται στη βάση των καταρρακτών.

Σε ιδιαίτερα κρύους χειμώνες, ο πάγος και το χιόνι σχηματίζονται συνήθως πάνω από τμήμα του ποταμού Νιαγάρα, στη βάση των καταρρακτών δημιουργώντας μια «γέφυρα πάγου».

Μέχρι το 1912, τουρίστες και ντόπιοι περνούσαν τον ποταμό μέσω της γέφυρας πάγου για να έχουν τη μοναδική θέα των καταρρακτών από κάτω, ακριβώς στη βάση του νερού που πέφτει.

Η φονική χιονοθύελλα, η οποία έχει σημειώσει θερμοκρασίες μέχρι και -50 βαθμούς Κελσίου, σάρωσε την πολιτεία της Νέας Υόρκης το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων και γρήγορα έγινε η πιο θανατηφόρα καταιγίδα των τελευταίων 50 ετών.

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Δυστυχώς, η αστυνομία αναμένει ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί», έγραψε στο Twitter ο Μπάιρον Μπράουν, δήμαρχος του Μπάφαλο.

Η Κάθι Χότσουλ, κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης και γέννημα θρέμμα Μπάφαλο, περιέγραψε τις συνέπειες της καταιγίδας ως «εμπόλεμη ζώνη».

Διαφήμιση