Αρχική Ελλάδα Έντονη η αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις στη Βουλή

Έντονη η αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις στη Βουλή

0
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI) - παρακολουθήσεις
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, περί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τη «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία επικοινωνιών πολιτών».

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται το βράδυ, αφότου ολοκληρωθεί η συζήτηση, ενώ το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Παράλληλα, ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και των άρθρων 1-13 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Διαδικασία άρσης του απορρήτου, κυβερνοασφάλεια και προστασία επικοινωνιών πολιτών» κατέθεσε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης κατέθεσε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σε έντονο κλίμα διεξάχθηκε χθες η συζήτηση στη Βουλή για το εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ειδικά ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Σκληρή η σύγκρουση στη Βουλή

Η ένταση κορυφώθηκε με αφορμή τις αιτιάσεις για παρακολούθηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. «Κάποιοι στην άλλη άκρη του Αιγαίου, θα χαίρονται πολύ, όταν υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για «εβδομαδιαίο σίριαλ αθλιότητας».

Με την σειρά του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «δειλία» και «θράσος» και ζήτησε την παραίτησή του μόλις αυτό «αποδειχθεί» ότι «ψεύδεται» για το κατά πόσο παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα.

«Εφόσον αποδειχθούν ψευδείς οι απαντήσεις του για την παρακολούθηση άλλων πολιτικών προσώπων», την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον κ. Μητσοτάκη να ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μόνο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019.

«Βασικό χαρακτηριστικό των ενόχων είναι πάντοτε η δειλία και το θράσος» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ψεύδεστε, θα αναλάβετε τις ευθύνες σας και θα παραιτηθείτε, δεν θα μείνετε ούτε μία μέρα αν αποδειχθεί το αντίθετο. Δεν θα καθίσετε ούτε μία μέρα στη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας μετά από τέτοια εκτροπή».

«Έχετε μία ευκαιρία, ειδικά εσείς κ. Τσίπρα -σήμερα δεν νομίζω να το κάνετε- να πάρετε αποστάσεις από τον οχετό και αυτό το μακελειό της λάσπης. Ως εδώ λοιπόν. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα βγάλει άκρη σε αυτόν τον σκοτεινό λαβύρινθο της λάσπης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε σκωπτικά την προσπάθεια του πρωθυπουργού να παρουσιαστεί ως «θύμα συκοφαντικών επιθέσεων, μυθευμάτων και σκευωρίας», ακόμα και ως «θύμα» παρακολουθήσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος στον ίδιο τον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας τον ρώτησε «γιατί τόσο καιρό δεν έχει γίνει μια μήνυση σε κάποιον δημοσιογράφο που έχει προχωρήσει σε αυτές τις αποκαλύψεις». «Τρομοκρατείτε και εκβιάζετε. Και ταυτόχρονα ζητάτε τις αποδείξεις από αυτούς που τρομοκρατείτε», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να είστε, κ. Τσίπρα, πραγματικά σε πολύ μεγάλη απόγνωση ώστε το ισχυρότερο επιχείρημά σας να είναι: μηνύστε τους δημοσιογράφους οι οποίοι γράφουν αυτά. Ναι, κοιτάξτε να δείτε, εγώ είμαι 19 χρόνια στη Βουλή. Δεν έχω κάνει ποτέ καμία μήνυση και καμία αγωγή σε δημοσιογράφο. Είναι προσωπική μου επιλογή», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Η στάση των υπόλοιπων κομμάτων

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε για την συζήτηση στη Βουλή: «Ο ελληνικός λαός έγινε θεατής άλλης μιας παράστασης διχόνοιας και τοξικού λόγου από τους δυο συνήθεις πρωταγωνιστές, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Κανείς δεν απαντά καθαρά στα ερωτήματα. Μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος από τον άλλον στην υπονόμευση των θεσμών. Ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα από αυτό, που του προσφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Εξίσου έντονη ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Κουτσούμπα. «Όχι μόνο προσπαθείτε να βάλετε ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών και να βγει πρωθυπουργός λάδι, αλλά για να φέρετε και άλλα νέα αντιδραστικά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Η «κοκορομαχία» Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή είχε στόχο να μείνει στην αφάνεια και τελικά στο απυρόβλητο ο θεσμικός και νομοθετικός «βούρκος», που διαμορφώθηκε απ’ όλες τις κυβερνήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

«Ήρθαν εδώ και οι δύο να κάνουν κομματική σπέκουλα και μετά φεύγουν από την αίθουσα», σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Έρχεστε να νομοθετήσετε την ανομία που έχετε χτίσει. Κάθε άρθρο του έχει στόχο να σας δίνει νομιμοφανή πρόσβαση στις ζωές των άλλων», σημείωσε με την σειρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Διαφήμιση