Αρχική Ειδήσεις Χριστουγεννιάτικα δώρα στο Μουσείο Ακρόπολης

Χριστουγεννιάτικα δώρα στο Μουσείο Ακρόπολης

0
Acropolis Museum - δώρα
Acropolis Museum - Φωτό Γιώργος Βιτσαρόπουλος
Διαφήμιση

Μοιραστείτε την εμπειρία της επίσκεψή σας στο Μουσείο Ακρόπολης με εορταστικά δώρα σε αγαπημένα σας πρόσωπα. Συνοδέψτε τις γιορτινές ευχές σας με μοναδικά γούρια, διακοσμητικά και στολίδια, όλα εμπνευσμένα από την μόνιμη έκθεση του Μουσείου.

Διαβάστε επίσης: Γιορτινός Δεκέμβρης στο Μουσείο της Ακρόπολης

δώρα - Μουσείο Ακρόπολης

ΓΟΥΡΙ 2023

Κρεμαστό κόσμημα και επιτραπέζιο γούρι, από επιχρυσωμένο ορείχαλκο, σε μορφή έλικας. Το γούρι του 2023 είναι εμπνευσμένο από την έλικα στην οποία απολήγει η σίμη (υδρορρόη) της στέγης του Εκατομπέδου, του μεγάλου ναού που οικοδομήθηκε γύρω στο 570 π.Χ., περίπου 120 χρόνια πριν ξεκινήσει να χτίζεται ο Παρθενώνας στην ίδια θέση. Η σίμη επέστεφε το αέτωμα του ναού και βρίσκεται στην αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης. 

Τιμή κρεμαστό κόσμημα: 35,00€ | Τιμή επιτραπέζιο γούρι: 37,00€ | Σχεδιαστής: Κώστας Δημόπουλος

Γούρι - Μουσείο Ακρόπολης - δώρα

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Εμπνευσμένο από το περιστέρι που κρατά η Κόρη Ακρ. 269 στο δεξί χέρι ως προσφορά στη θεά Αθηνά. Η Κόρη είναι γνωστή ως «Κόρη της Λυών» γιατί το αυθεντικό πάνω μέρος του σώματος βρίσκεται στη Λυών της Γαλλίας. Χρονολογείται γύρω στο 540 π.Χ και βρίσκεται στην αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης. 

Τιμή: 25,00€ | Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

Μουσείο Ακρόπολης

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

Εμπνευσμένο από το κυδώνι που κρατά στο χέρι η Κόρη Ακρ. 680, την προσφορά της στη θεά Αθηνά. Το κυδώνι οι αρχαίοι το κατέτασσαν στην κατηγορία των μήλων και το θεωρούσαν σύμβολο γονιμότητας, εξαιτίας των σπόρων που περιέχει. Η Κόρη χρονολογείται γύρω στο 530-520 π.Χ. και βρίσκεται στην αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης. 

Τιμή: 25,00€ | Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

Μουσείο Ακρόπολης

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΜΗΛΟ

Εμπνευσμένο από το μήλο που κρατά στο χέρι η Κόρη Ακρ. 677, γνωστή ως «Κόρη με το μήλο». Το μήλο, φρούτο που συνδέεται με τον έρωτα, το γάμο και τη γονιμότητα, η Κόρη το φέρνει ως προσφορά στη θεά Αθηνά. Το έκθεμα χρονολογείται γύρω στο 570-560 π.Χ. και βρίσκεται στην αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης.

Τιμή: 25,00€ | Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

Μουσείο Ακρόπολης

 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΡΟΔΙ

Εμπνευσμένο από το κόκκινο ρόδι που κρατά η Κόρη 593 στο λυγισμένο αριστερό χέρι ως προσφορά στη θεά Αθηνά. Οι πολυάριθμοι σπόροι του ροδιού το έκαναν σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας, ευημερίας και καλής τύχης. Η Κόρη χρονολογείται γύρω στο 580-570 π.Χ. και βρίσκεται στην αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης. 

Τιμή: 23,00€ | Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

Μουσείο Ακρόπολης

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΣ

Πορσελάνινο διακοσμητικό εμπνευσμένο από μικρό χάλκινο τροχό, που αφιερώθηκε στο ιερό της Ακρόπολης γύρω στο 480–470 π.Χ. Ο τροχός θεωρείται σύμβολο της τύχης και των απρόβλεπτων γυρισμάτων της, της αστάθειας και του ευμετάβλητου στην ανθρώπινη ζωή. Το έκθεμα βρίσκεται στην αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, στην προθήκη 19.

Τιμή: 19,00€ | Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

Μουσείο Ακρόπολης - δώρα

ΣΤΟΛΙΔΙ ΜΑΤΙ

Κεραμικό επιτραπέζιο γούρι εμπνευσμένο από τα μάτια που εικονίζονται σε πήλινη λήκυθο, δοχείο για αρωματικό λάδι. Τα πελώρια μάτια, που σε αυτό το αγγείο πλαισιώνουν ένα λιοντάρι, είχαν προστατευτικό και αποτροπαϊκό χαρακτήρα, δηλαδή είχαν τη δύναμη να διώχνουν μακριά το κακό. To έκθεμα χρονολογείται στο 500-475 π.Χ. και βρίσκεται στην αίθουσα των κλιτύων της Ακρόπολης, στην προθήκη 6 – αρ. 23. 

Τιμή: 24,00€ | Σχεδιαστής: Αττικό Φως 

Μουσείο Ακρόπολης

ΣΤΟΛΙΔΙ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ

Κεραμικές καμπανούλες με διακόσμηση εμπνευσμένη από τα ζωγραφιστά σχέδια των πήλινων σφονδυλιών (βαρίδια αδραχτιού), που αφιέρωναν οι μελλόνυμφες στο ιερό της Νύμφης του Γάμου, στη νότια πλαγιά της Ακρόπολης. Τα σφονδύλια χρονολογούνται στον 6ο αι. π.Χ. και βρίσκονται στην αίθουσα των κλιτύων της Ακρόπολης, στην προθήκη 6 – αρ. 128. 

Τιμή: 19,00€ | Σχέδια: Πινελιές, Φύλλα | Σχεδιαστής: Αττικό Φως 

Μουσείο Ακρόπολης

ΣΤΟΛΙΔΙ ΡΟΔΙ

Κεραμικά ρόδια με διακόσμηση εμπνευσμένη από τα ζωγραφιστά σχέδια των πήλινων σφονδυλιών (βαρίδια αδραχτιού), που αφιέρωναν οι μελλόνυμφες στο ιερό της Νύμφης του Γάμου, στη νότια πλαγιά της Ακρόπολης. Τα σφονδύλια χρονολογούνται στον 6ο αι. π.Χ. και βρίσκονται στην αίθουσα των κλιτύων της Ακρόπολης, στην προθήκη 6 – αρ. 128.

Τιμή: 20,00€ | Σχέδια: Ζατρίκιο, Φύλλα | Σχεδιαστής: Αττικό Φως

Μουσείο Ακρόπολης

ΣΤΟΛΙΔΙ ΜΠΑΛΑ ΚΕΡΑΜΙΚΗ

Κεραμική μπάλα με σχέδιο εμπνευσμένο από τη διακόσμηση πήλινων σφονδυλίων, που αφιερώθηκαν στο ιερό της Νύμφης τον 6ο αιώνα π.Χ. Τα σφονδύλια βρίσκονται στην αίθουσα των κλιτύων της Ακρόπολης (προθήκη 6, αρ. 128). 

Τιμή: 24,00€ | Σχεδιαστής: Αττικό Φως 

Μουσείο Ακρόπολης

ΣΤΟΛΙΔΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΕΙΔΩΛΙΟ Ψ


Στολίδι εμπνευσμένο από μικρό γυναικείο ειδώλιο της Μυκηναϊκής εποχής. Το

πρωτότυπο ανήκει σε έναν τύπο ειδωλίων που ονομάζεται Ψ, επειδή το σχήμα τους μοιάζει με το αντίστοιχο γράμμα του Ελληνικού αλφαβήτου. Η παρουσία τους στην Ακρόπολη πιθανότατα συνδέεται με κάποια θεά της γονιμότητας, ίσως την Αθηνά, στην οποία προσφέρθηκαν ως δώρα. To έκθεμα χρονολογείται στο 1225-1050 π.Χ. και βρίσκεται στην αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης, στην προθήκη 2 – αρ. 14.Τιμή: 22,50€ | Σχεδιαστής: Αττικό Φως

Μουσείο Ακρόπολης

ΣΤΟΛΙΔΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΕΙΔΩΛΙΟ Φ

Στολίδι εμπνευσμένο από μικρό γυναικείο ειδώλιο της Μυκηναϊκής εποχής. Το

πρωτότυπο ανήκει σε έναν τύπο ειδωλίων που ονομάζεται Φ, επειδή το σχήμα τους μοιάζει με το αντίστοιχο γράμμα του Ελληνικού αλφαβήτου. Η παρουσία τους στην Ακρόπολη πιθανότατα συνδέεται με κάποια θεά της γονιμότητας, ίσως την Αθηνά, στην οποία προσφέρθηκαν ως δώρα. To έκθεμα χρονολογείται στο 1375-1190 π.Χ. και βρίσκεται στην αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης, στην προθήκη 2 – αρ. 9.

Τιμή: 22,50€ | Σχεδιαστής: Αττικό Φως

δώρα - Μουσείο Ακρόπολης

Πού θα βρείτε τα εορταστικά δώρα του Μουσείου

Τα πωλητήρια παραμένουν ανοιχτά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου και κλείνουν 15 λεπτά νωρίτερα από την ώρα κλεισίματος του Μουσείου.

Σημειώνεται ότι στο κατάστημα δώρων του ισογείου δεν απαιτείται η προμήθεια εισιτηρίου, ενώ στο βιβλιοπωλείο του δεύτερου ορόφου απαιτείται η προμήθεια μηδενικού εισιτηρίου από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπλακ άουτ στο Παρίσι: 125.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Επόμενο άρθροΕρευνητές μετακινούν αντικείμενα ανέπαφα με κύματα υπερήχων