Αρχική Special Topics Ο Ντούγκιν ζητά ανατροπή Πούτιν «αν δεν μπορεί να σώσει τη Ρωσία…»

Ο Ντούγκιν ζητά ανατροπή Πούτιν «αν δεν μπορεί να σώσει τη Ρωσία…»

0
Ντούγκιν
Εικόνα: Twitter/WORLD ANALYSIS
Διαφήμιση

αγγελική γυπάκη

 

 

 

 

Της Αγγελικής Γυπάκη

Ο φιλόσοφος υπερεθνικιστής και θεωρητικός της «Ρωσικής Ιδέας» Αλεξάντερ Ντούγκιν  που φέρεται εις εκ των υποκινητών του πολέμου στην Ουκρανία, ασκεί σκληρή κριτική στον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την «ταπεινωτική» ήττα στη Χερσώνα. Υποδεικνύει μέσω Telegram έως και την ανατροπή-εξολόθρευση του «βασιλιά» , δηλώνει ότι η Ρωσία δεν θα συνθηκολογήσει ποτέ με τον πολιτισμό του Σατανά- Δύση και είναι ο πρώτος από τους εξέχοντες Ρώσους, που εξαπολύει επίθεση στον Πούτιν.

Αν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αναφέρεται ονομαστικά από τον Αλεξάντερ Ντούγκιν, δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον αναφέρεται ο 60χρονος πολιτικός φιλόσοφος που  έχει ήδη τεθεί εκτός σύνδεσης στο Telegram.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της nieuwsblad.be και του Μάικλ Τέμερμαν ο Αλεξάντερ Ντούγκιν δήλωσε: «Δίνουμε στον κυβερνήτη απόλυτη εξουσία και μας σώζει όλους – τον λαό, το κράτος, τους πολίτες – σε μια κρίσιμη στιγμή», δήλωσε ο Ντούγκιν. «Αν περιβάλλει τον εαυτό του με σκατά ή φτύνει την κοινωνική δικαιοσύνη, αυτό είναι δυσάρεστο, αλλά όσο μας σώζει… Διαφορετικά, η μοίρα του βασιλιά της βροχής τον περιμένει».

Και τι σημαίνει αυτό;

Ο ιδεολόγος του οίκου του Πούτιν, Ντούγκιν, αναφέρεται στο «Χρυσό Κλαδί», ένα βιβλίο του Τζέιμς Φρέιζερ στο οποίο ένας βασιλιάς σκοτώνεται βάναυσα επειδή δεν μπορούσε να προσφέρει βροχή σε μια εξαιρετικά ξηρή περίοδο. «Η απολυταρχία έχει και ένα μειονέκτημα. Το σύνολο της εξουσίας στην επιτυχία, αλλά και το σύνολο της ευθύνης στην αποτυχία».

Η σφοδρή αντίδραση του Ντούγκιν έρχεται μετά από αυτό που βλέπει ως «ταπεινωτική ήττα» που υπέστησαν οι Ρώσοι στη Χερσώνα. Μετά από σχεδόν εννέα μήνες κατοχής, τα ρωσικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από την πόλη, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία μέσω ενός αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος. «Αν δεν σας ενδιαφέρει η απώλεια της Χερσώνας, δεν είστε πραγματικός Ρώσος», είπε. «Οι πραγματικοί Ρώσοι σφίγγουν τώρα τα δόντια τους από τον πόνο, το κλάμα και τον πόνο σαν να είχαν ξηλωθεί οι καρδιές τους, σαν να σκοτώνονταν μπροστά στα μάτια τους τα παιδιά, τα αδέλφια, οι μητέρες και οι γυναίκες τους. Αν αυτό δεν σε πληγώνει, δεν είσαι τίποτα».

Απειλές για… «Αρμαγεδδώνα»;

Ο Ντούγκιν δεν είναι μόνο ο ιδεολόγος του Κρεμλίνου, μερικές φορές αποκαλείται «εγκέφαλος του Πούτιν». Συνέχισε δε να υποστηρίζει την προσέγγιση του Πούτιν ακόμη και όταν η 30χρονη  κόρη του Darya Doegina σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση τον περασμένο Αύγουστο, όταν εξερράγη το αυτοκίνητό της σε προάστιο της Μόσχας, η Ντάρια Ντοεγκίνα (30 ετών) πέθανε. 

Αυτό φαίνεται πλέον να…αλλάζει εντελώς τώρα. 

 «Ωστόσο, αυτό δεν είναι προδοσία», είπε ο 60χρονος υπερεθνικιστής. «Η απώλεια της Ρωσίας είναι ένα βήμα προς τον Αρμαγεδδώνα, το τέλος του κόσμου. Οι όροι της νικήτριας Δύσης, αυτού του πολιτισμού του Σατανά, δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτοί από τη Μόσχα. Αυτό είναι το τέλος».

Ντουγκιν κόρη
Εικόνα: Facebook/Alexander Dugin

“Fake news”

Το  προφίλ του Ντούγκιν στο Telegram τέθηκε ξανά εκτός σύνδεσης λίγο μετά την εμφάνισή του και ο Dugin αρνείται ότι είπε αυτά τα πράγματα. «Fake news», αυτό λέει. Θα εξακολουθούσε να υποστηρίζει τον πρόεδρό του. Ωστόσο, η επιχειρηματολογία του μπορεί ακόμα να διαβαστεί στο διαδίκτυο στην ιταλική έκδοση μιας φιλικής δεξαμενής σκέψης.

Ψευδείς ειδήσεις ή όχι: μετά τη ρωσική αποχώρηση από τη Χερσώνα, η εμπιστοσύνη στον Βλαντιμίρ Πούτιν στο εσωτερικό φαίνεται να μειώνεται, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πολέμου.

Πηγή: Ο έμπιστος του Πούτιν ζητά να ανατραπεί ο πρόεδρος, ακόμη και να σκοτωθεί: «Αν δεν μπορεί να σώσει τη Ρωσία…» | Χετ Νιέουσμπλαντ (nieuwsblad.be)

Διαφήμιση