Αρχική Πολιτισμός ΕΜΣΤ: Τελευταία ευκαιρία για κάποιες εκθέσεις – Ελεύθερη είσοδος την Κυριακή

ΕΜΣΤ: Τελευταία ευκαιρία για κάποιες εκθέσεις – Ελεύθερη είσοδος την Κυριακή

0
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΜΣΤ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Συνέντευξη Τύπου, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Γιώργου Παπαναστασίου και της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου για το άνοιγμα του ΕΜΣΤ. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Διαφήμιση

Μέσα τοπικής και εθνικής εμβέλειας, όπως και ο διεθνής τύπος κάλυψαν εκτενώς τις τρέχουσες δραστηριότητες του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Αποτελεί μεγάλη δικαίωση και χαρά για το ΕΜΣΤ το γεγονός ότι, πέρα από τα εγκωμιαστικά σχόλια, το Μουσείο και το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα έχουν επίσης αποτελέσει έναυσμα για πλήθος συζητήσεων γύρω από τις πλούσιες διαπολιτιστικές, ιστορικές και κοινωνικοπολιτικές διασυνδέσεις της Αθήνας.

Για το Μουσείο

«Ένα χρυσωρυχείο για τους εραστές της τέχνης…»
The New York Times (USA)

«…ένας κορυφαίος πολιτιστικός παράγοντας στην περιοχή της Μεσογείου».
Artribune (Italy)

«Μια σημαντική πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης»
Les Echos (France)

«Ένα μουσείο για τον 21ο αιώνα»
El País (Spain)

«Η αθηναϊκή σκηνή της τέχνης είναι γοητευτική και το EMΣT αποτελεί ένα σπουδαίο σημείο εκκίνησης»
Financial Times (UK)

Για την έκθεση Statecraft: Διαμορφώνοντας το Κράτος

«[Η έκθεση Statecraft]…θίγει με τολμηρό τρόπο ακανθώδη ζητήματα»
Artforum (USA)

«Προκλητικό, προσωπικό, ακριβές…»
Hyperallergic (USA)

Αυτό είναι το τελευταίο σαββατοκύριακο για να βιώσετε το τρέχον εκθεσιακό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ , το οποίο οι New York Times περιέγραψαν ως «χρυσωρυχείο για τους εραστές της τέχνης με πέντε ορόφους γεμάτους γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που παρέχουν τροφή για σκέψη».

Σας περιμένουμε την Κυριακή 20/11 από τις 11.00-21.00.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ:

Και οι έξι αυτές περιοδικές εκθέσεις έχουν πολιτικές ή κοινωνικές διαστάσεις και διερευνούν τα επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας – δημοκρατία, ισονομία, οικονομία και περιβάλλον, διακυβέρνηση, παγκοσμιοποίηση και τεχνολογία – ενώ υπογραμμίζουν τη σημασία του δημόσιου βίου και του διαλόγου.

Μείνετε συντονισμένοι…

Το προσεχές πρόγραμμα των περιοδικών εκθέσεων ξεκινάει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου με την έκθεση MODERN LOVE (ή η αγάπη στα χρόνια των ψυχρών οικειοτήτων).

Την μεγάλη αυτή ομαδική έκθεση θα ακολουθήσει μια σειρά ατομικών εκθέσεων που επικεντρώνονται στην επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας, του Διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της οικονομίας που παράγουν στις κοινωνικές σχέσεις και την σύγχρονη ζωή.

Τα εγκαίνια του πλήρους προγράμματος εκθέσεων έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023.

Διαφήμιση