Αρχική Ενέργεια Υπέρ του πλαφόν στο φυσικό αέριο η φον ντερ Λάιεν

Υπέρ του πλαφόν στο φυσικό αέριο η φον ντερ Λάιεν

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Φυσικό αέριο - ευρωπαϊκές - πλαφόν
Διαφήμιση

Έκπληξη προκάλεσε η στροφή υπέρ της επιβολής πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν.

Η φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι το πλαφόν θα είναι μια προσωρινή λύση. «Σήμερα, σε σύγκριση με τον Μάρτιο, περισσότερα κράτη-μέλη είναι ανοικτά σε αυτό και είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι», δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι «ένα τέτοιο πλαφόν πρέπει να είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για να είναι βέβαιη η ασφάλεια των προμηθειών».

«Είναι μία προσωρινή λύση έως ότου ένας νέος δείκτης τιμών της ΕΕ διασφαλίσει μία καλύτερη λειτουργία της αγοράς που εξελίσσεται. Η Κομισιόν έχει ξεκινήσει τη δουλειά για αυτό», τόνισε.

Ούρσουλα φον ντε Λάιεν
Ούρσουλα φον ντε Λάιεν

Πλαφόν στην τιμή του αερίου για παραγωγή ρεύματος

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να συζητήσει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ρεύματος.

«Το πλαφόν θα ήταν επίσης ένα πρώτο βήμα στην πορεία για τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Θα πρέπει, όμως, να δούμε τις τιμές του φυσικού αερίου και πέρα από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Θα συνεργασθούμε με τα κράτη-μέλη για να μειώσουμε τις τιμές του αερίου και να περιορίσουμε τη μεταβλητότητα και τις συνέπειες από τη χειραγώγηση των τιμών από τη Ρωσία», είπε.

«Τον Μάρτιο», πρόσθεσε, «αναφερθήκαμε σε αυτή την επιλογή. Είχαμε πει ότι μπορεί να δώσει ένα σημαντικό μήνυμα ότι η ΕΕ δεν θα πληρώνει αέριο σε οποιαδήποτε τιμή… Η κατάσταση έχει αλλάξει δραστικά από τότε», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.

Διαφήμιση