Αρχική Κόσμος Βέτο Μενέντεζ: Καμία πώληση F-16 στην Τουρκία τελεία και παύλα

Βέτο Μενέντεζ: Καμία πώληση F-16 στην Τουρκία τελεία και παύλα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
menendez
Διαφήμιση

Με βέτο προειδοποιεί ο γερουσιαστής Μενέντεζ μετά την απόσυρση της τροπολογίας του από το κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού της Γερουσίας.

Ενώ οι Τούρκοι πανηγυρίζουν  από χθες το βράδυ, καθώς δεν ενσωματώθηκαν  στο αμυντικό προϋπολογισμό οι δυο τροπολογίες, ο κύριος Μενέντεζ ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας με δημοσίευσή του στο τουίτερ καθιστά σαφές ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει βέτο στην έγκριση οποιασδήποτε μελλοντικής σύμβασης για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ διαθέτει το συγκεκριμένο δικαίωμα ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Turkish Air Force F 16

«Μια τροπολογία στο Νομοσχέδιο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA)  είναι μόνο ένα από τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, δεν θα εγκρίνω καμία πώληση F-16 στην Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει την επιθετική εκστρατεία του σε ολόκληρη την περιοχή. Τελεία και παύλα».Οι εν λόγω τροπολογίες είχαν κατατεθεί από τους γερουσιαστές Μενέντεζ και Κρις Βαν Χόλεν στο νομοσχέδιο της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA).

Ωστόσο, η αντίστοιχη τροπολογία που είχε κατατεθεί από τον βουλευτή Κρις Πάπας στο νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει ήδη υπερψηφιστεί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το τελικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί μέσα από διαπραγματεύσεις που θα γίνουν μεταξύ των δύο νομοθετικών σωμάτων μετά το πέρας των μεσοπρόθεσμων εκλογών.

Παρά ταύτα, όπως έσπευσε να εξηγήσει ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, οι τροπολογίες αποτελούν μόνο ένα από τα διαθέσιμα εργαλεία για την διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Διαφήμιση