Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Θεσσαλονίκη – Σμύρνη: 14 ώρες με το πλοίο

Θεσσαλονίκη – Σμύρνη: 14 ώρες με το πλοίο

0
smyrna DI Levante
Το πλοίο Smyrna Di Levante
Διαφήμιση

Εγκαινιάζεται σήμερα ( 19.00)  το πρώτο ακτοπλοικό βραδινό δρομολόγιο που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Σμύρνη σε 14 ώρες, με το πλοίο “Smyrna di Levante“, ιδιοκτησίας των Γιώργου Θεοδόση και τον Στρατή Απέργη.

Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Μαρία Καραγιάννη, «η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τουριστικά ρεύματα αλλά είναι και ιστορικό γεγονός ότι πλοίο με ελληνική σημαία, θα μπει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Σμύρνης».

Για τον Οκτώβριο τα δρομολόγια έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

  • Θεσσαλονίκη – Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και 
  • Σμύρνη – Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή. 
  • Το πλοίο θα αναχωρεί στις 19:00 και θα φθάνει στη Σμύρνη 14 ώρες μετά, δηλαδή στις 09:00 της επόμενης ημέρας.

Η τελετή αγιασμού πραγματοποιήθηκε στην πύλη ένα του κεντρικού λιμένα Πειραιά από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. και πρώην υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, εργαζόμενοι και φίλοι της ιδιοκτησίας.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: “Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση βρισκόμαστε εδώ σήμερα γιατί αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι αυτό το εγχείρημα. Όπως είπε και ο κ. Θεοδόσης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ευαίσθητες στιγμές τις οποίες ζούμε εμείς απλώνουμε χέρι φιλίας, εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε και να δημιουργήσουμε γέφυρες, γιατί οι λαοί δεν έχουν προβλήματα. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Εμείς προσπαθούμε με τη βοήθεια τη δική σας αυτό είναι ένα δείγμα ότι αυτά που λέμε θέλουμε να τα κάνουμε πράξη. Χωρίς να αμφισβητούνται ποτέ και να υποχωρούμε ποτέ σε ότι έχει να κάνει με τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι μια πολύ μεγάλη και σπουδαία μέρα για την Ελληνική ακτοπλοΐα. Έχουμε ένα σύγχρονο πλοίο ελληνικής πλοιοκτησίας. Πραγματικά έχουμε ένα κρουαζιερόπλοιο που θα κάνει το δρομολόγιο που θα βοηθήσει και θα ενισχύσεις και τις εμπορικές σχέσεις και τη Θεσσαλονίκη και θα βοηθήσει εμπορικά και τουριστικά τη Θεσσαλονίκη και θα αφήσει το δικό του περιβαλλοντικό αποτύπωμα γιατί εκεί που θα γινόντουσαν όλες αυτές οι μεταφορές και θα πέρναγαν θα πήγαιναν από Κωνσταντινούπολη από τον Έβρο για να πάνε στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη, πλέον αυτή η διαδρομή θα γίνεται ακτοπλοϊκά. Εύχομαι αυτό το εγχείρημα να βρει και άλλους μιμητές και το παράδειγμα σας να το ακολουθήσουν άλλοι. Αυτό που οφείλω και πρέπει να πω είναι όταν τολμάτε και επιχειρείτε σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον, πιστεύοντας στην πατρίδα μας και στο brand της Ελλάδας. Είμαι σίγουρος ότι οι επόμενες ημέρες θα βρουν την Ελληνική Ναυτιλία πιο δυνατή. Σας βλέπουμε σαν συνεργάτες και έτσι θέλουμε να μας βλέπετε και εσείς. Είμαστε όλοι μαζί συνεργάτες για να ανεβάσουμε την Ελληνική Ναυτιλία ακόμα πιο ψηλά”.

Το πλοίο

Το “Smyrna di Levante” έχει μήκος 158,42 μέτρα και πλάτος 21,60 μέτρα. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 20 κόμβοι, μεταφέροντας 948 επιβάτες, 300 Ι.Χ. και 55 φορτηγά. Διαθέτει 41 τετράκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ και έξι σουίτες δύο επιβατών. 

Επίσης διαθέτει δύο κυλιόμενες σκάλες επιβίβασης, 2 ασανσέρ, διευκολύνσεις για ΑμεΑ, μπαρ ψησταριά στο ανοικτό κατάστρωμα, χώρο για φιλοξενία κατοικίδιων ζώων,  πλήρη κλιματισμό, δορυφορική λήψη τηλεόρασης σε όλους τους χώρους, αναρρωτήριο – νοσοκομείο, WiFi σε όλους τους χώρους, και κατάστημα.

Διαφήμιση