Αρχική Διάστημα Η φωτεινότερη Πανσέληνος του Κυνηγού

Η φωτεινότερη Πανσέληνος του Κυνηγού

Σύνταξη: ecozen.gr

0
πανσεληνος
Διαφήμιση

Από χθες το βράδυ η πανσέληνος του Οκτωβρίου φωτίζει τον ουρανό. Για τρεις μέρες η Σελήνη θα φαίνεται πλήρης και  η φωτεινότητά αυτό το μήνα θα φτάσει το 98,74%, σύμφωνα με τον οργανισμό «Nine Planets».

Η πανσέληνος Οκτωβρίου 2022 ονομάστηκε «πανσέληνος του κυνηγού» επειδή σηματοδοτούσε τη στιγμή να ξεκινήσει το κυνήγι, προετοιμαζόμενοι για τον κρύο χειμώνα που έρχεται.

Τα ζώα αρχίζουν να παχαίνουν πριν από το χειμώνα, και δεδομένου ότι οι αγρότες είχαν καθαρίσει πρόσφατα τα χωράφια τους κάτω από τη Σελήνη της Συγκομιδής, οι κυνηγοί μπορούσαν εύκολα να δουν τα ελάφια και άλλα ζώα που αναζητούν τα θηράματά τους.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ Πανσέληνος Οκτωβρίου 2022: Το «Φεγγάρι του Κυνηγού». (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με το Oxford English Dictionary, η ονομασία για το «φεγγάρι του κυνηγού» ξεκινά από το 1710. Τα ονόματα της Σελήνης σχετίζονται συχνότερα με τις δραστηριότητες που γίνονταν αυτή την εποχή του χρόνου. Κάποιες από τις εναλλακτικές ονομασίας για το «φεγγάρι του κυνηγού» είναι:

  • Το Drying Rice Moon, περιγράφει μέρος της διαδικασίας μετά τη συγκομιδή της προετοιμασίας του ρυζιού για το χειμώνα.
  • Το Falling Leaves Moon είναι ένας όρος Anishinaabe που υπογραμμίζει τη μετάβαση μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου.
  • Το Freezing Moon (Ojibwe) και το Ice Moon (Haida) αναφέρονται στις ολοένα και πιο χαμηλές θερμοκρασίες αυτής της περιόδου.
  • Το Migrating Moon (Cree) αναφέρεται στη στιγμή που τα πουλιά αρχίζουν να πετούν νότια σε θερμότερα κλίματα.

πανσεληνος Υμηττός eurokinissi1

Σύμφωνα με το National Geographic, ενώ τους άλλους μήνες το φεγγάρι ανατέλλει περίπου 50 λεπτά αργότερα συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, αυτό του Οκτωβρίου εμφανίζεται μόλις 30 λεπτά πιο μετά, «λούζοντας» τη Γη με περισσότερο φως κατά τη διάρκεια του 24ωρου. Το φως αυτό διευκολύνει τους κυνηγούς, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς την εποχή αυτή περνούν περισσότερες ώρες στη φύση και τα δάση, εν όψει του χειμώνα που πλησιάζει.

 

Διαφήμιση