Αρχική Καταστροφές Φονική κακοκαιρία στο Ηράκλειο Κρήτης – Ένας νεκρός ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Φονική κακοκαιρία στο Ηράκλειο Κρήτης – Ένας νεκρός ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Σύνταξη: ecozen.gr

0
agia pelagia kakokairia 750x375
Διαφήμιση

Φονική κακοκαιρία χτύπησε το Ηράκλειο της Κρήτης, με έναν νεκρό άνδρα στην Αγία Πελαγία. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις αγνοούμενους για τους οποίους διεξάγει έρευνα η πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, το τραγικό συμβάν με το νεκρό άνδρα έγινε στην Αγία Πελαγία όταν εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του από τον πλημμυρισμένο δρόμο. Το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα ο άνδρας να βρει τραγικό θάνατο.

Διασώθηκε μία γυναίκα

Επίσης διασώθηκε μια γυναίκα από την παραλία της Λυγαριάς 1 χλμ ανατολικά της Αγίας Πελαγίας. Συνολικά 10 αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα νερά ενώ πάνω από 15 επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί. Έχουν πλημμυρίσει καταστήματα, ισόγεια και υπόγεια σπιτιών από το μεγάλο όγκο νερού που πέφτει στην περιοχή. Οι αρχές κάνουν έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων.

 

Έρευνες για αγνοούμενους

Όπως αναφέρει το cretapost και η ΕΡΤ, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι αγνοούνται τόσο στην Αγία Πελαγία και όσο και στη Λυγαριά με την Πυροσβεστική να τους αναζητά. Οι αγνοούμενοι ενδεχομένως να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Που εντοπίζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα 

Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί στις παραλιακές περιοχές Αγία Πελαγία και Λυγαριά, όπου ακόμη και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από την ορμή των νερών.

Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό ‘Αξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις.

Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών.

Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία.

Με απόφαση του δήμου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί – όπως έγινε γνωστό – η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Μάλιστα στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, από τη ισχυρή βροχή.

 

Ποτάμια οι δρόμοι

Χαρακτηριστικό της κατάστασης το γεγονός πως μέσα σε λίγα λεπτά έχουν σημειωθεί εκτεταμένες πλημμύρες, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται επί ποδός, καθώς ήδη υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην Αγιά Πελαγία.

Μάλιστα, oι δρόμοι στην περιοχή έχουν μετατραπεί σε ερμητικά ποτάμια παρασύροντας στο πέρασμά τους από ξύλα και πέτρες μέχρι αυτοκίνητα.

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες να μην ξέρουν τι να κάνουν, όπως μεταδίδει το neakriti.gr.

 

Δύσκολη κατάσταση και σε άλλες περιοχές

Σοβαρή είναι η κατάσταση και στην περιοχή της Λυγαριάς, στο Παλαιόκαστρο και στην Αμμουδάρα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Αγανακτισμένοι κάτοικοι ζητούν βοήθεια με πολλά υπόγεια σπίτια και μαγαζιά να έχουν πλημμυρίσει.

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές

Την ίδια ώρα, αρκετές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα -όπως η περιοχή του Αγίου Ιωάννη στην Κνωσό όπου από τα πρώτα λεπτά της βροχής άρχισε να πέφτει και να επανέρχεται η τάση για να σβήσουν τελικά τα φώτα στις 10:20 το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου.

 

Πλημμύρισε ο οικισμός Μαδέ – Οργή κατοίκων

Επίσης, πλημμύρισε και ο οικισμός Μαδέ δίπλα στην Αγία Πελαγία, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση και να εκφράζουν την οργή τους στο neakriti.gr.

Η έντονη μπόρα, που κράτησε μόλις λίγα λεπτά, ήταν αρκετή ώστε ο οικισμός να μετατραπεί σε… ποτάμι, καθώς όπως φαίνεται δεν ήταν ικανά τα φρεάτια όμβριων να μαζέψουν τον όγκο του νερού που έπεσε.

Οι κάτοικοι εκφράζουν την οργή τους προς τον Δήμο Μαλεβιζίου, καθώς όπως ισχυρίζονται πριν δύο χρόνια άλλαξαν τις εσχάρες και τα φρεάτια όμως και πάλι βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια και λασπόνερα παντού.

Διαφήμιση