Αρχική Ελλάδα Ένας νεκρός σε ορυχείο βωξίτη στη Βάριανη

Ένας νεκρός σε ορυχείο βωξίτη στη Βάριανη

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ορυχειο1
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών εργαζομένων στα Μεταλλεία Βωξίτου της εταιρείας IMERYS στη Βάριανη, όπου έχασε τη ζωή του ένας ακόμη εργαζόμενος, ένας 40χρονος μηχανικός, μετά την πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αποκολλήθηκε ένας βράχος και έπεσε πάνω σε ένα όχημα 4χ4, σε απόσταση κάτι παραπάνω από 1 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπάρχει ένας νεκρός – ένας 45χρονος που επέβαινε στο όχημα για την επίβλεψη της στοάς – και άλλοι δύο είναι οι εγκλωβισμένοι.

Αυτή την στιγμή εργαζόμενοι και μηχανήματα της εταιρείας προσπαθούν να φτάσουν σ’ εκείνο το σημείο και να απομακρύνουν τα χώματα που έχουν φράξει την στοά.

Οι υπόλοιποι εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί στη στοά είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνία με τους εργαζόμενους των μεταλλείων.

ορυχειο

«Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι» σημειώνει σε ανακοίνωση του και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, υπογραμμίζοντας ακόμη ότι κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται εκεί και καταβάλει προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη στη στοά 617.

Ο νεκρός εργαζόμενος ήταν μηχανικός στην εταιρεία, 45 ετών με καταγωγή από τη Λαμία. Σύμφωνα με τοπικές πηγές μπήκε να κάνει έλεγχο στη στοά με ένα φορτηγάκι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των άλλων δύο εργαζόμενων.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας

Σύμφωνα με το fokidanews, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Η Διοίκηση της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σοβαρό εργατικό ατύχημα στο μεταλλείο της Imerys. Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δύο ακόμα εγκλωβισμένοι. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ  βρίσκεται εκεί και καταβάλλει προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό. Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!».

 

Διαφήμιση