Αρχική Special Topics Ανατίναξη ρωσικής γέφυρας στην Κριμαία – «Ήταν η αρχή» δηλώνει το Κίεβο

Ανατίναξη ρωσικής γέφυρας στην Κριμαία – «Ήταν η αρχή» δηλώνει το Κίεβο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
κριμαια
Διαφήμιση

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντολιάκ το Σάββατο έδειξε να παραδέχεται ότι πίσω από την έκρηξη στη στρατηγικής σημασίας γέφυρας στο Στενό του Κερτς βρίσκεται το Κίεβο.

 “Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, ό,τι κλαπεί πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, ό,τι κατεχόμενο από τη Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί” αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ουκρανός αξιωματούχος.

 

Η πυρκαγιά στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας οφείλεται στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, ανακοίνωσε και η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, προσθέτοντας πως το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά.

Η φωτιά σύμφωνα με τη Ρωσία ξεκίνησε από έκρηξη ενός παγιδευμένου φορτηγού στον αυτοκινητόδρομο της γέφυρας και επεκτάθηκε σε βαγόνι που κουβαλούσε καύσιμα, με συνέπεια να αποκόβει τη Μόσχα από την προσαρτημένη χερσόνησο.

Η γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε —με μεγάλο κόστος— κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν, επιτρέπει τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία. Την εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Πανηγύριζε νωρίτερα σε ανάρτησή της στο Telegram η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας:

“Πρωί στη γέφυρα της Κριμαίας. Οι δεξαμενές καυσίμων καίγονται. Καταστράφηκε και τμήμα του οδοστρώματος! Όλα θα είναι Ουκρανία!”

 

Στις 06:07 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας (…) σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία», ανέφερε η επιτροπή.

Νωρίτερα, οι ρωσικές αρχές έκαναν λόγο για πυρκαγιά πάνω στην τεράστια γέφυρα αυτή, στο Στενό του Κερτς, που προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας.

«Δεξαμενή καυσίμων σιδηροδρομικού συρμού έπιασε φωτιά», ανέφερε ο οργανισμός σιδηροδρόμων της Κριμαίας.

 

Διαφήμιση