Αρχική Περιβάλλον Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται από δυτικά βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται από δυτικά βροχές και καταιγίδες

0
καιρός - βροχή - σύννεφα - καταιγίδα - Πολιτική Προστασία
Εικόνα: UNSPLASH/Sensei Minimal
Διαφήμιση

Βροχές και πιθανές καταιγίδες προβλέπει το Meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών για το επόμενο 24ωρο. Τα ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 11/10 την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Μεγάλη είναι και η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Δείτε το χάρτη με τις περιοχές των ισχυρών φαινομένων εδώ.

Η αλλαγή του καιρού προκαλείται από ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Αδριατικής.

Αναλυτικότερα, βροχές θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 10/10 στο Βόρειο Ιόνιο οι οποίες έως τις πρώτες ώρες της Τρίτης 11/10 θα επεκταθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο, στην Ήπειρο και κατά τόπους στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στα Βόρεια και Δυτικά της Πελοποννήσου. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι της Τρίτης 11/10 θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και ενδεχομένως στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά ενώ ιδιαίτερα στο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Στο χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το απόγευμα της Τρίτης 11/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Το επεισόδιο βροχόπτωσης της Τρίτης 11/10 αναμένεται να είναι κατηγορίας 2 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr (περισσότερα για τον Δείκτη μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Σημειώνεται όμως ότι τα ισχυρά φαινόμενα αφορούν τα δυτικά τμήματα της χώρας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Επιτάχυνση της Μετάβασης στην Κυκλική Οικονομία – Ευκαιρίες & Κίνδυνοι»
Επόμενο άρθροΑνοίγει ξανά το North Evia – Samos Pass – Επιπλέον κάρτες για διακοπές