Αρχική Καταστροφές Αγνοείται η συνεπιβάτης του νεκρού οδηγού από τις πλημμύρες στο Ηράκλειο

Αγνοείται η συνεπιβάτης του νεκρού οδηγού από τις πλημμύρες στο Ηράκλειο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο σύζυγός της γυναίκας που αγνοείται ήταν στο ίδιο όχημα με τον 50χρονο που εντοπίστηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του στην Αγία Πελαγία. 

Ο σύζυγός της μίλησε στο neakriti.gr, και ανέφερε ότι:

«Η σύζυγός μου είχε έρθει το πρωί εδώ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός για κάποιες εργασίες. Ο άτυχος άνδρας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα αναγκαστούν να φύγουν.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ξαφνικά με πήρε μετά από δύο λεπτά και μου είπε ότι έχουν μπει μέσα στο αυτοκίνητο αλλά δεν πατάει καλά στον δρόμο και να καλέσω βοήθεια μέσω του 112 γιατί δεν είχαν καλό σήμα»,  περιγράφει ο σύζυγός της αγνοούμενης και συνεχίζει λέγοντας , «ήρθαμε με το γιο μου εδώ και προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά μέσα στο όχημα βρήκαμε μόνο τον νεκρό άνδρα η γυναίκα μου έλειπε. Μακάρι να είναι ζωντανή αυτό θέλω μόνο», αναφέρει χαρακτηρίστηκα με αγωνία.

Από την Αγία Πελαγία έως και την Λυγαριά γίνονται εντατικές έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι.

Εγκλωβισμένοι τουρίστες στη Σητεία

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού τουλάχιστον 10 τουριστών στη Σητεία.

siteia1
Στο μεταξύ, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια με καταστάσεις πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της περιοχής.

Μήνυμα 112 στο Λασίθι

Μήνυμα από το 112 εστάλη από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους του Λασιθίου, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις.

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει εδώ και ώρες τον νομό Ηρακλείου στην Κρήτη, όπως φαίνεται μεταφέρεται προς τον νομό Λασιθίου.

Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις

Το μήνυμα αναφέρει: «Ενεργοποίηση 112: Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου!!! Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις – Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών».

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Η κατάσταση στην Κρήτη είναι εκτός ελέγχου» λέει ο Δήμαρχος Σητείας

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην περιοχή. Αυτή την στιγμή έχουν πέσει πάνω από 350χιλιοστά νερό μέσα σε τρεις ώρες. Παντού είναι τα προβλήματα. Στα τοπικά διαμερίσματα και στο τοπικό δίκτυο και στους χώρους πάρκινγκ, όπου υπάρχουν αυτοκίνητα. Παντού.» επισήμανε ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχουν κατολισθήσεις, έχουν κλείσει δρόμοι, είναι σημεία που είναι αδιάβατα από αυτοκίνητα. Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια» τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως «όσα χρόνια είμαι στην Σητεία τέτοιο φαινόμενο δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές».

Έκλεισε το αεροδρόμιο Ηρακλείου 

Την ίδια ώρα κλειστό πρόκειται να παραμείνει το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, επίσημα μέχρι τουλάχιστον τις 3:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, κ. Γιώργο Πλιάκα, οι χώροι του διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου έχουν πλημμυρίσει και αν δεν καθαριστεί, «κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια».

Επίσημα, δεν εκτελούνται πτήσεις έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι τουλάχιστον.

Διαφήμιση