Αρχική Διάστημα U.S. NAVY: «Υπάρχουν UFO αλλά δε μπορούμε να αποκαλύψουμε άλλα στοιχεία»

U.S. NAVY: «Υπάρχουν UFO αλλά δε μπορούμε να αποκαλύψουμε άλλα στοιχεία»

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ufo
Διαφήμιση

Ο όρος UFO έχει συνδεθεί με τους ιπτάμενους δίσκους και τους εξωγήινους αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι εξηγήσεις που δίνονταν για την εμφάνιση τέτοιων αντικειμένων ήταν ότι πρόκειται για πειραματικά ή μυστικά πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ.

Το ότι ονομάστηκαν «Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα» (ΑΤΙΑ) δηλαδή στα αγγλικά «UFO»  (Unidentified Flying Objects) δε σημαίνει λοιπόν ότι μιλάμε για σκάφη εξωγήινων.

Όμως για δεκαετίες οι κάθε είδους φήμες και θεωρίες συνομωσίας για την ύπαρξη ιπτάμενων δίσκων και εξωγήινων με επίκεντρο τις ΗΠΑ οι κυβερνήσεις της οποίας κρατούν μυστική την ύπαρξη τους δίνουν και παίρνουν.

Κάποια στιγμή έγινε γνωστό ότι ο αμερικανικός στρατός είτε μέσω καταγραφών σε ραντάρ είτε από οπτική επαφή που είχαν πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας είχε στοιχεία για την ύπαρξη UFO τα οποία κρατούσε απόρρητα.

H Task Force που δημιουργήθηκε

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2020 και μετά τη δημοσιοποίηση τριών σχετικών βίντεο του Υπουργείου Άμυνας, στα οποία εμφανίζονταν τρεις περιπτώσεις ανεξιχνίαστων φαινομένων τα έτη 2004 και 2015 (2 συμβάντα), το Κογκρέσο των ΗΠΑ παρήγγειλε για την υποβολή μίας λεπτομερούς έκθεσης του προγράμματος “Unidentified Aerial Phenomena Task Force”, σχετικά με την εμφάνιση “αγνώστου ταυτότητας εναέριων φαινομένων” (“UAP”) στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τις συνολικά 144 περιπτώσεις, μόλις μία εξηγήθηκε, ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν ανεξιχνίαστες. Τη νέα αυτή στροφή στον τρόπο που η επίσημη ηγεσία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει το θέμα, εγκαινίασε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του σαν Πρόεδρος ζήτησε να πληροφορηθεί κατά πόσο υπήρχε στην κυβέρνηση αρμόδιος υπάλληλος που ασχολούνταν με το ζήτημα.

Οι πρόσφατες αυτές έρευνες της Αμερικανικής Αεροπορίας ξεκίνησαν από τη δεκαετία του ’50 ακόμη, καθώς έκτοτε έχουν εξεταστεί περισσότερες από 12.000 παρόμοιες αναφορές, οι οποίες και περιλαμβάνονται στην “έκθεση Κόντον”.

Απότομη η διακοπή της έρευνας

Οι 700 από αυτές δεν εξηγήθηκαν ποτέ και οι έρευνες συνεχίστηκαν με το αμυντικό πρόγραμμα ασφάλειας “Advanced Aerospace Threat Identification”, το οποίο τερματίστηκε το 2017 παρά τις αντιρρήσεις του επικεφαλής του, Λουίς Ελιζόντο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις για τη μη διακοπή της έρευνας, αλλά δεν εισακούστηκε.

 

Όμως εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει μια διαδικασία από τις αμερικανικές Αρχές ώστε να αποκαλυφθούν κάποια από αυτά τα απόρρητα στοιχεία.
Η διαδικασία αυτή κορυφώθηκε με την κατάθεση πριν από λίγους μήνες σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων αξιωματούχων του Πενταγώνου σχετικά με τα UFO.
Στο πλαίσιο της κατάθεσης των αξιωματούχων του Πενταγώνου αποχαρακτηρίστηκαν για πρώτη φορά εικόνες από μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και κάνουν ελιγμούς που δείχνουν να ξεπερνούν τις δυνατότητες των σύγχρονων αεροσκαφών.

xscreenshot86 1663010411.jpg.pag

Όμως συνεχίστηκε το επόμενο χρονικό διάστημα η πίεση προς το αμερικανικό Πεντάγωνο ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα και άλλα βίντεο και στοιχεία σχετικά με την ύπαρξη των UFO.

Καμία άλλη αποκάλυψη για λόγους Εθνικής Ασφάλειας

Ο Γκρέγκορι Κέισον, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο οποίο υπάγονται πολλές αεροπορικές μονάδες ανακοίνωσε ότι το πολεμικό ναυτικό έχει στην κατοχή του πολλά ακόμη βίντεο με UFO τα οποία δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα και θα κρατηθούν απόρρητα για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Όπως αναφέρει ο Κέισον η δημοσιοποίηση αυτών των βίντεο θα αποκαλύψει μυστικές επιχειρήσεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού όπως επίσης και μυστικές τεχνολογίες που έχει στη διάθεση του το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

Όλα αυτά πρέπει να διατηρήσουν τον μυστικό και απόρρητο χαρακτήρα τους για λόγους εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ και για αυτό δεν θα δούμε όπως φαίνεται άλλο οπτικό υλικό ή πληροφορίες για την δράση των UFO.

ΠΗΓΕΣ: Naftemporiki, Wikipedia

Διαφήμιση