Αρχική Κόσμος Μακελειό σε σχολείο στη Ρωσία: Τουλάχιστον 13 νεκροί, ανάμεσά τους 7 παιδιά

Μακελειό σε σχολείο στη Ρωσία: Τουλάχιστον 13 νεκροί, ανάμεσά τους 7 παιδιά

Σύνταξη: ecozen.gr

0
σχολειο Ρωσία πυροβολισμοι
Διαφήμιση

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης ενόπλου σε σχολείου της Ρωσίας. Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανάμεσά τους 7 παιδιά.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο δράστης της επίθεσης βρέθηκε νεκρός. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται να αυτοκτόνησε.

Νεκρός φαίνεται να είναι ο φύλακας του σχολείου, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το Ria ανάμεσα στα θύματα είναι και τρία παιδιά ηλικίας 10, 11 και 15 ετών.

Σοκάρει η μαρτυρία Ρώσου μαθητή για το μακελειό στο σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ.

«Υπήρχε αίμα στον τέταρτο, τρίτο και δεύτερο όροφο… Όταν βγήκαμε έξω, ήταν ένας (τραυματισμένος) μαθητής της δέκατης τάξης και μερικοί μαθητές της πρώτης τάξης» ανέφερε στην κάμερα του RT.

«Ήταν τρομακτικό, κρυφτήκαμε, αλλά κανείς δεν έκλαψε. Ο δάσκαλος είπε να ηρεμήσουμε, είπε ότι οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονταν εκεί».

«Μέχρι στιγμής, ένα άγνωστο άτομο εισήλθε στο σχολείο, σκότωσε έναν φύλακα, είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχουν παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς και στους τραυματίες. Τώρα η εκκένωση έχει τελειώσει. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αργότερα,» δήλωσε ο επικεφαλής της περιφέρειας σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο που φέρεται να είναι από το σχολείο, χωρίς ωστόσο να μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιωθεί η γνησιότητά τους.

Επιστρατευμένος για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο δράστης

Δύο σοβιετικά ημιαυτόματα Μακάροφ, και περίπου 20 γεμιστήρες στους οποίους είχε γράψει τη λέξη «μίσος», βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη του μακελειού σε σχολείο στο Ιζέφσκ σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ. Ο δράστης σκότωσε 13 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και επτά παιδιά, και μετά αυτοκτόνησε.

Ο νεαρός άνδρας είχε επιστρατευτεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα όπλα βρήκαν δίπλα στη σορό του.

Διαφήμιση