Αρχική Κόσμος Πτώση μεγάλου μετεωρίτη αναστάτωσε τη Σκωτία-Βίντεο

Πτώση μεγάλου μετεωρίτη αναστάτωσε τη Σκωτία-Βίντεο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
meteor
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι ανέφεραν ότι είδαν μια τεράστια πύρινη σφαίρα στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία να διασχίζει τον ουρανό χθες το βράδυ.

Το βρετανικό δίκτυο μετεωριτών επιβεβαίωσε την πτώση του μεγάλου μετεωρίτη λίγο μετά τις 10 το χθες το βράδυ. Αυτό φαίνεται και σε βίντεο που τραβήχτηκε από έναν κήπο στο Motherwell και δείχνει ένα μεγάλο φωτεινό αντικείμενο να διασχίζει τον ουρανό και να ακολουθεί πτωτική πορεία αφήνοντας πίσω του μια μακριά ουρά.

Το δίκτυο μετεωριτών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει λάβει περισσότερες από 200 δημόσιες αναφορές για μια πύρινη σφαίρα στον ουρανό. Κάποιες από τις κάμερές τους κατέγραψαν την εικόνα. Οι μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι το αντικείμενο ήταν “τόσο χαμηλά που μπορούσες να το ακούσεις”.

Περαιτέρω αναφορές ανέφεραν ότι ο μετεωρίτης είχε εντοπιστεί πάνω από την κομητεία Ντόνεγκαλ στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο καθώς το αντικείμενο εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα και πέρασε το φράγμα του ήχου.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο μετεωρίτης κατευθύνθηκε από τα νοτιοδυτικά πάνω από το νησί της Ιρλανδίας και προς τη Σκωτία.
Ο Alan McGowan, από το Dunblane, Stirlingshire, δήλωσε: «Το είδα να διαγράφει αργά τον νυχτερινό ουρανό καθώς περνούσα από το Dunblane με τον πατέρα μου γύρω στις 10 το βράδυ. Ήταν μια τεράστια φλεγόμενη πράσινη μπάλα με πορτοκαλί φλεγόμενη ουρά. Ήταν καταπληκτικό να το βλέπεις. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ένα αεροπλάνο ή ελικόπτερο που συνετρίβη και μετά συνειδητοποιήσαμε ότι μάλλον ήταν μετεωρίτης».


Σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε στο Δουβλίνο φαίνεται ο μετεωρίτης να φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό με πράσινο χρώμα. Ορισμένοι μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι το αντικείμενο συνετρίβη βόρεια της Γλασκώβης, αν και δεν έχει βρεθεί ίχνος του προς το παρόν.

Η Stephanie Sharp δήλωσε: “Εντοπίστηκε στη Δυτική Cumbria κοιτάζοντας δυτικά πάνω από το Solway περίπου στις 22:00, πολύ μακριά ουρά και αργή παρακολούθηση στον ουρανό.

Έχω δει παρόμοιες σφαίρες φωτιάς τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά τίποτα τόσο θεαματικό όσο αυτό!

Διαφήμιση