Αρχική Ενέργεια Power Pass: Καταβάλλονται τα χρήματα του Ιουνίου

Power Pass: Καταβάλλονται τα χρήματα του Ιουνίου

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ POWERPASS (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Εντός των ημερών θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα χρήματα της εμβόλιμης πληρωμής του Power Pass. Όπως είχε γίνει γνωστό, η πληρωμή θα γινόταν στα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Με αυτά τα δεδομένα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να αρχίσουν να πιστώνονται τα ποσά που αφορούν τους λογαριασμούς του Ιουνίου.

Θα μοιραστούν συνολικά 20 εκατομμύρια ευρώ στους δικαιούχους που πήραν ήδη επίδομα ρεύματος χωρίς να χρειαστεί να υποβάλλουν νέα αίτηση. Τα τελικά ποσά που θα μπουν στους λογαριασμούς θα είναι αρκετά μικρότερα σε σχέση με την προηγούμενη πληρωμή, αφού τότε τα ποσά ήταν για το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022, ενώ τώρα είναι μόνο για έναν μήνα.

Η νέα πληρωμή είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως είχαν εξηγήσει, το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που δόθηκε για το Power Pass ήταν περίπου 260 εκατ. ευρώ.

ilektriko reyma

Επειδή δεσμεύτηκαν συνολικά 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Ιούνιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μία επιπλέον πληρωμή.

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, ούτε για τα στοιχεία του λογαριασμού, αφού αυτά θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας.

Θα επανυπολογιστεί το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης έως τις 30 Ιουνίου και το επιπλέον ποσό θα μπει στον τραπεζικό λογαριασμό που είχε δηλωθεί στο vouchers.gov.gr.

Διαφήμιση