Αρχική Καταστροφές «Πνίγεται» η Ιταλία από την σφοδρή κακοκαιρία – Τουλάχιστον 5 οι αγνοούμενοι

«Πνίγεται» η Ιταλία από την σφοδρή κακοκαιρία – Τουλάχιστον 5 οι αγνοούμενοι

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΙΤΑΛΙΑ
Διαφήμιση

Μετά από ένα καλοκαίρι με πρωτοφανείς καύσωνες και έντονη ξηρασία η Ιταλία βρίσκεται στο έλεος των πλημμυρών. Στην Ανκόνα η σφοδρή καταιγίδα μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους κάνοντας απροσπέλαστη την πόλη. Αρκετοί άνθρωποι αγνοούνται και δεκάδες οχήματα έχουν παρασυρθεί, καθώς οι καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν την περιοχή Μάρκε της Ιταλίας .

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται στους πέντε, ανάμεσά τους μια νεαρή μητέρα με το παιδί της.

Η περιοχή είναι απομονωμένη και για την αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν κινητοποιηθεί η αστυνομία, οι καραμπινιέροι, η Πολιτική Προστασία και η πυροσβεστική υπηρεσία.

Στο χωριό Καντιάνο, το οποίο έχει πλημμυρίσει, το νερό έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο των σπιτιών, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι τηλεφωνικές συνδέσεις.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να μην βγουν από το σπίτι και να μην χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Μέσα σε επτά ώρες η βροχή έφτασε τα 16 εκατοστά στο Μαρκέ.  Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram δείχνει ανθρώπους να είναι χωμένοι μέχρι τη μέση στο νερό και να κρατούν ομπρέλες καθώς οι πλημμύρες κατακλύζουν την περιοχή.

Γύρω τους υπάρχουν αυτοκίνητα βυθισμένα στο λασπωμένο νερό, καθώς η βροχή συνεχίζει να πέφτει.

Καθώς περνούν μέσα από το νερό, το άτομο που κρατάει την κάμερα γυρίζει γύρω από τα συντρίμμια και τα κοντινά κτίρια που βρίσκονται επικίνδυνα κοντά στις πλημμύρες.

Άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν καταιγίδες είναι η Τοσκάνη, η Ούμπρια, το Αμπρούτσο, η Φρουλί Βενέτσια Γκίλια, η Λομβαρδία, η Λιγουρία και το Μολίζε.

Είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων που συνέβησαν στην Ιταλία αυτό το καλοκαίρι.

Το μακρύ καυτό καλοκαίρι στην Ιταλία που είχε πληγεί από ξηρασία διακόπηκε από βίαιες βροχοπτώσεις.

Πάνω από 6 δισ.ευρώ η καταστροφές στη γεωργία

Το ύψος των καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη γεωργία υπολογίζονται άνω των έξι δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022 – το 10% της αξίας της εθνικής παραγωγής.

Η ένωση των αγροτών πρόσθεσε: “Βρισκόμαστε μπροστά στις σαφείς συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, όπου τα έκτακτα ατμοσφαιρικά φαινόμενα είναι πλέον ο κανόνας και στην Ιταλία, με μια τάση τροπικοποίησης που εκδηλώνεται με συχνότερα βίαια φαινόμενα, εποχιακές αλλαγές, σύντομες, έντονες βροχοπτώσεις, γρήγορο πέρασμα από την ηλιοφάνεια στην κακοκαιρία, με σημαντικές μεταβολές της θερμοκρασίας που θέτουν σε κίνδυνο τις καλλιέργειες, με απώλεια παραγωγής και ζημιές στις δομές και τις υποδομές στην ύπαιθρο”.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Dailymail

Διαφήμιση