Αρχική Special Topics Ουκρανία: Σοκ με αυτά που αντίκρυσαν σε ομαδικό τάφο δημοσιογράφοι

Ουκρανία: Σοκ με αυτά που αντίκρυσαν σε ομαδικό τάφο δημοσιογράφοι

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Ιζιούμ
Διαφήμιση

Σοκάρουν τα ευρήματα στον ομαδικό τάφο που εντοπίστηκε στην πόλη Ιζιούμ της Ουκρανίας.

Η πόλη ανακαταλήφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις πριν από λίγες ημέρες και σήμερα εντοπίστηκε ο ομαδικός τάφος με 440 πτώματα. Αυτό που σοκάρει είναι ότι, όπως δήλωσαν δημοσιογράφοι του Reuters, πολλά πτώματα βρέθηκαν μέσα στον ομαδικό τάφο με σκοινί γύρω από τον λαιμό τους και με δεμένα τα χέρια.

Η ουκρανική αστυνομία και ειδικοί των ιατροδικαστικών υπηρεσιών βοηθούσαν στην εκταφή των πτωμάτων στο σημείο εκείνο, όπου έχουν τοποθετηθεί ξύλινοι σταυροί, στην άκρη ενός νεκροταφείου στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης.

ap izium1

 

Την ανακατάληψη της πόλης ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θέλουμε ο κόσμος να μάθει τι έχει προκαλέσει η ρωσική κατοχή», ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών που θάφτηκαν εκεί ή τα αίτια του θανάτου τους.

Έχει ξεκινήσει έρευνα, «αναμένουμε περισσότερες επαληθευμένες πληροφορίες αύριο (σ.σ. σήμερα), συμπλήρωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της ουκρανικής αστυνομίας δήλωσε στο Sky News ότι ανακαλύφθηκε χώρος ομαδικής ταφής περίπου 440 ανθρώπων στο Ιζιούμ.

Ορισμένα από τα θύματα πυροβολήθηκαν, ενώ άλλα σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς, υποστήριξε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ζελένσκι συνέκρινε το Ιζιούμ με την Μπούτσα και τη Μαριούπολη, πόλεις που έγιναν σύμβολα των φρικαλεοτήτων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Ο ρωσικός στρατός σκορπά παντού θάνατο στο πέρασμά του και πρέπει να λογοδοτήσει», τόνισε ο Ζελένσκι, συμπληρώνοντας ότι: «Ο κόσμος πρέπει πραγματικά να καταστήσει υπεύθυνη τη Ρωσία για αυτόν τον πόλεμο. Θα κάνουμε τα πάντα για αυτό».

Διαφήμιση