Αρχική Διάστημα Ο Δίας θα φτάσει πολύ κοντά στη Γη

Ο Δίας θα φτάσει πολύ κοντά στη Γη

Σύνταξη: ecozen.gr

0
πλανήτης Δίας
Εικόνα: scitechdaily.com
Διαφήμιση

Ο Δίας θα πλησιάσει σημαντικά τη Γη τη Δευτέρα κάνοντάς τον ιδιαίτερα ορατό ακόμα και με γυμνό μάτι.

Σύμφωνα με τη NASA, η προσέγγιση θα γίνει τη νύχτα της 25ης Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φτάσει στην αντίθεση ακριβώς την ίδια στιγμή – καθιστώντας τον ορατό και φωτεινό στο ανθρώπινο μάτι.

“Από τη σκοπιά της γήινης επιφάνειας, η αντίθεση συμβαίνει όταν ένα αστρονομικό αντικείμενο ανατέλλει στα ανατολικά, ενώ ο Ήλιος δύει στα δυτικά, τοποθετώντας το αντικείμενο και τον Ήλιο σε αντίθετες πλευρές της Γης”, σύμφωνα με τη NASA.

Ενώ η αντίθεση του Δία συμβαίνει κάθε 13 μήνες, είναι εξαιρετικά σπάνιο η πλησιέστερη προσέγγιση του πλανήτη να συμβαίνει ταυτόχρονα με την αντίθεση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα θέλετε να χάσετε τη μοναδική και σπάνια θέα που σας προσφέρει.

Σύμφωνα με τη NASA, ο Δίας θα απέχει περίπου 590 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη και η τελευταία φορά που βρέθηκε τόσο κοντά ήταν το 1963.

Στο πιο απομακρυσμένο σημείο του, ο πλανήτης είναι συνήθως περίπου 965 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από την Γη.

Αν ελπίζετε να δείτε καλά αυτό το αστρονομικό γεγονός, είστε τυχεροί, γιατί ο Δίας θα είναι ιδιαίτερα ορατός τη νύχτα της 25ης Σεπτεμβρίου.

Ο Adam Kobelski, ερευνητής αστροφυσικός στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Μάρσαλ της NASA στην Αλαμπάμα, δήλωσε σε ανακοίνωση της NASA ότι ο πλανήτης θα είναι ένα από τα πιο φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό, αν όχι το πιο φωτεινό, εκτός από το φεγγάρι.

Συνιστά τη χρήση κιαλιών ή ακόμη και τηλεσκοπίου για να έχετε την καλύτερη δυνατή θέα, και προτείνει επίσης να παρατηρείτε τα αστέρια από μεγάλο υψόμετρο σε σκοτεινή και ξηρή περιοχή.

διας

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψετε μακριά από τα λαμπερά φώτα της πόλης για να εντοπίσετε αυτό το φυσικό θαύμα, αλλά αναμφίβολα αξίζει τον κόπο.

Και δεδομένου ότι η θέα του πλανήτη θα είναι εντυπωσιακή για μερικές ημέρες πριν και μετά τις 25 Σεπτεμβρίου, φροντίστε να επιλέξετε την ημέρα με τον καλύτερο καιρό για την περιπέτεια παρατήρησης του Δία.

Διαφήμιση