Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Μέσα Μεταφοράς: Με ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω κινητού μπαίνει τέλος στις ουρές

Μέσα Μεταφοράς: Με ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω κινητού μπαίνει τέλος στις ουρές

Σύνταξη: ecozen.gr

0
athena card
Διαφήμιση
Στην αυλαία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που επιτρέπουν πλέον στον επιβάτη να αξιοποιεί μια σειρά από ευκολίες, μία εκ των οποίων είναι η Αth.ena card – που επιτρέπει την εύκολη αγορά και επαναφόρτιση των εισιτηρίων μέσα από το κινητό τηλέφωνο.

Έτσι ελαχιστοποιείται ο χρόνος αναμονής σε ουρές προκειμένου να βγάλετε εισιτήριο σε εκδοτήριο ή αυτόματα μηχανήματα.

Τι είναι η Ath.ena Card

Όσοι επιθυμούν να βγάζουν μέσω διαδικτύου το εισιτήριό τους πρέπει να έχουν στην κατοχή τους την πλαστική (ανώνυμη ή προσωποποιημένη) κάρτα Ath.ena Card που εκδίδεται σε όλους τους σταθμούς της ΣΤΑ.ΣΥ. όπου λειτουργούν αυτόματα μηχανήματα, καθώς και στα εκδοτήρια της ΣΤΑ.ΣΥ. και της Ο.ΣΥ. (Σύνταγμα και Αεροδρόμιο) και στα γραφεία του ΟΑΣΑ.

athena

Βήμα – βήμα η διαδικασία

Αρχικά πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή ATH.ENA Card στο κινητό σας (για Συσκευές Android με Λειτουργία NFC).

Αν δεν έχετε κάνει εγγραφή, επιλέγετε «Δεν έχετε λογαριασμό, Εγγραφείτε» και συμπληρώνετε τα πεδία που θα σας εμφανιστούν στην οθόνη:

  •  Πληκτρολογώ τον 16-ψήφιο αριθμό της ανώνυμης κάρτας και επιλέγω «Έλεγχος Κάρτας»
  • Συμπληρώνω έγκυρη ηλεκτρονική δ/νση επικοινωνίας
  • Πληκτρολογώ έναν κωδικό από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες (αριθμούς, γράμματα και τουλάχιστον ένα από τα προτεινόμενα σύμβολα $@%*#?&-+)
  • Αποδέχομαι τους Όρους και Προϋποθέσεις, τσεκάροντας το σχετικό πεδίο, και επιλέγω «Εγγραφή»

Αφού δημιουργήσετε λογαριασμό και εισέλθετε στην υπηρεσία, επιλέγετε το εικονίδιο «Αγορά Προϊόντος».

Στη συνέχεια, επιλέγετε προϊόν χρονικής διάρκειας από τις διαθέσιμες επιλογές, «Διαδρομές & Προσφορές / Αστικά / Αεροδρομίου»

Πώς πληρώνετε τα εισιτήριά σας

Κατά τη Σύνδεση με το Διατραπεζικό Σύστημα ΔΙΑΣ, συμπληρώνετε τα στοιχεία της τραπεζικής σας κάρτας και επιλέγετε «Πληρωμή».

Μόλις η συναλλαγή ολοκληρωθεί επιτυχώς προχωρείτε στη φόρτιση του προϊόντος που μόλις αγοράσετε στην κάρτα σας, πατώντας την επιλογή «Φόρτιση Κάρτας».

ποαοσ

Εισιτήριο στο κινητό

Για να μεταφέρετε το εισιτήριο σας από την κάρτα στο κινητό, πρέπει να τοποθετήσετε την κάρτα στο πίσω μέρος του κινητού τηλεφώνου σας, όπου βρίσκεται η κεραία NFC.

Εν συνεχεία, τοποθετείτε εκ νέου την κάρτα κοντά στην κεραία NFC του κινητού και αναμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί το 100% της λήψης δίχως να απομακρύνετε την κάρτα. Μόλις ληφθεί το προϊόν θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο που θα επιβεβαιώσει τη λήψη.

Πλέον το εισιτήριο έχει «μεταφερθεί» στην Ath.ena Card.

Σημειώνεται, τέλος, ότι μέσα από την «Διαχείριση Χρήστη / Λογαριασμού», ο χρήστης ανώνυμης κάρτας μπορεί να δει τις πληροφορίες τις κάρτας του, να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης και την ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

Διαφήμιση