Αρχική Καταστροφές Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Σύνταξη: ecozen.gr

0
seismos
Διαφήμιση

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 10:36 στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,4 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 11,6 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Κέντρου (EMSC), ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές. Ακολούθησαν δύο μικρότερες δονήσεις, μεγέθους 2,8 Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε ένας μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ. 

Αν και ο συγκεκριμένος σεισμός ήταν έντονος, ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Παρά το γεγονός ότι έγινε έντονα αισθητός στην Πελοπoννησο και τη δυτική Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα. Είναι μια περιοχή που δημιουργεί σεισμούς και είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή. Εκτιμούμε ότι ανήκει στην τρέχουσα σεισμικότητα».

Ο Βασίλης Καραστάθης, σεισμολόγος και αναπληρωτής διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μίλησε στο Newsbomb.gr λέγοντας πως «ο σεισμός με μέγεθος 5,4 ρίχτερ έγινε σε γνωστό και αρκετά μεγάλο ρήγμα. Είναι το ρήγμα της Κεφαλονιάς, ρήγμα οριζόντιας ολίσθησης που οριοθετεί το ελληνικό τόξο. Είναι σύνηθες φαινόμενο για την περιοχή και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Μπορεί να υπάρξουν και ισχυροί μετασεισμοί, δεν το γνωρίζουμε, αλλά αυτός ο σεισμός δεν ήταν μεγάλος, ήταν ένα σύνηθες μέγεθος για την περιοχή»

Διαφήμιση