Αρχική Περιβάλλον Φθινοπωρινός καύσωνας με 40άρια

Φθινοπωρινός καύσωνας με 40άρια

Σύνταξη: ecozen.gr

0
kauasonas kairosaurio zesti sept
Διαφήμιση

Σαραντάρια αναμένονται από την Παρασκευή στη χώρα που θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή. Επιμένει ο καύσωνας ακόμα και το φθινόπωρο καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμα και τους 40 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Από εβδομάδα ωστόσο,  ο καιρός επιστρέφει στις κανονικές για την εποχή συνθήκες, ενώ δεν θα λείπουν και βροχές.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γιαννόπουλος, πρόκειται για το τελευταίο κύμα έντονης ζέστης για φέτος.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ ανέφερε πως από το βράδυ του Σαββάτου θα έχουμε καταιγίδες στα δυτικά, ενώ την επόμενη εβδομάδα ξεκινά γύρος καταιγίδων και βροχών με τον υδράργυρο να πέφτει αισθητά και να κάνει ψύχρα. Αν και, όπως λέει, οι θερμοκρασίες στην Αθήνα θα κυμαίνονται στους 25 με 26 βαθμούς.

kairospempti kairoszesti KAUSONA

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

KAIROSPARASKEUI KAUSONAS

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί κατά 4 με 6 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 34 με 36 βαθμούς και στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά λόγω τοπικών συνθηκών (καταβατικοί άνεμοι) στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει έως τους 33 βαθμούς.

kairos kairosaurio kairossavvato

Καύσωνας με 40άρια το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μόνο στα βορειοδυτικά, στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

KAIROSKIRIAKI KAUSONAS

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους τοπικά έως 7 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα είναι της τάξεως των 4 με 6 βαθμών Κελσίου.

 

Διαφήμιση