Αρχική Καταστροφές Δύο νεκροί από το νέο μεγάλο σεισμό στο Μεξικό – VIDEO

Δύο νεκροί από το νέο μεγάλο σεισμό στο Μεξικό – VIDEO

Σύνταξη: ecozen.gr

0
σεισμος μεξικο
Διαφήμιση

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη του Μεξικού από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο δυτικό τμήμα της χώρας, και έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα της χώρας, τρεις ημέρες μετά άλλον σεισμό που είχε επίσης προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Στην πόλη του Μεξικού μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από την πτώση της «στις σκάλες του σπιτιού της» όταν σήμανε ο αντισεισμικός συναγερμός, δήλωσε η δήμαρχος της πρωτεύουσας Κλαούντια Σέινμπαουμ, επικαλούμενη στο Twitter τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. Ένας άνδρας επίσης έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή.

Ο νέος μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην πολιτεία Μιτσοακάν του Μεξικού σήμερα λίγο πριν από τη 1:20 τοπική ώρα (09:20 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 80 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο δυτικό Μεξικό, σε απόσταση 81 χιλιομέτρων από την πόλη Κοαλκομάν, διευκρίνισε το EMSC.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, της Πόλης του Μεξικού, βγήκαν τρέχοντας από τα σπίτια τους καθώς σήμανε συναγερμός για σεισμό.

Η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού, Claudia Sheinbaum, δήλωσε στο Twitter αμέσως μετά ότι σε πρώτη φάση δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές στην πόλη.

Επίσης έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης των ΗΠΑ.

Στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί και ο μεγάλος σεισμός των 7,6 βαθμών Ρίχτερ τη Δευτέρα, που είχε ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να σημειωθούν ζημιές σε 200 κτίρια.

Διαφήμιση