Αρχική Ελλάδα Εκρήξεις σε υποσταθμό της ΔΕΗ – Χωρίς ρεύμα περιοχές στη Θεσσαλονίκη

Εκρήξεις σε υποσταθμό της ΔΕΗ – Χωρίς ρεύμα περιοχές στη Θεσσαλονίκη

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη -Φωτό karfitsa.gr
Διαφήμιση

Τρεις εκρήξεις με διαφορά λίγων λεπτών σημειώθηκαν σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη συμβολή των οδών Κατούνη με Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η τελευταία έγινε λίγο πριν τις 12:00. Πιθανολογείται από την πυροσβεστική ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Αποτέλεσμα των εκρήξεων ήταν να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σχεδόν σε όλο το τετράγωνο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ξεπήδησαν φλόγες από κτήριο, ενώ μετά την τρίτη έκρηξη, βγήκε μόνο καπνός με μυρωδιά καμένου πλαστικού.

Λόγω της έκτακτης διακοπής στην ηλεκτροδότηση, η Πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από τους ανελκυστήρες, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για να ελέγξουν το μέγεθος της ζημιάς.

Νωρίτερα, γύρω στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα κατά τη διάρκεια της σφοδρής καταιγίδας σημειώθηκε μία έκρηξη σε υπόγειο υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ επί της οδού Κατούνη 3 με αποτέλεσμα να παραμείνουν χωρίς ρεύμα έως τώρα.

Σύμφωνα με ένοικο της πολυκατοικίας μέχρι στιγμής δεν έγιναν ενέργειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διακοπές ρεύματος καταγράφονται επίσης στις περιοχές της Ευκαρπίας, των Αμπελοκήπων και της Ξηροκρήνης για τις οποίες εκτιμάται ότι η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί ως τις 2.30 το μεσημέρι.

Ρεύμα δεν έχουν, επίσης, ορισμένα χωριά του Κιλκίς και ο συνοικισμός Προμηθέας στη Βέροια.

Πηγή: https://www.voria.gr/

Διαφήμιση