Αρχική Ελλάδα Δένδιας σε Ερντογάν: «Η Τουρκία δε δικαιούται δια να ομιλεί»

Δένδιας σε Ερντογάν: «Η Τουρκία δε δικαιούται δια να ομιλεί»

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΕΞ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ 77ης ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ / EUROKINISSI)
(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ / EUROKINISSI)
Διαφήμιση

«Η Τουρκία δε δικαιούται δια  να ομιλεί» ήταν η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στις απαράδεκτες και ανυπόστατες κατηγορίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας από το βήμα του ΟΗΕ.

Τα ψευδή στοιχεία που χρησιμοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την ομιλία του στην 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για παράνομα push backs και βύθιση σκαφών που μεταφέρουν μετανάστες έχουν απαντηθεί και σύμφωνα με τον κ. Δένδια η Τουρκία είναι εκείνη που «εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές».

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική.

Η χώρα που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα, ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και 10 ημέρες. Η χώρα, η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας.

Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της κυπριακής δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

ερντογαν οηε

Αυτό που έχουμε να απαντήσει, είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία, να σέβεται το διεθνές δίκαιο. Και να επανέλθει το συντομότερο, τουλάχιστον στον χώρο της λογικής.

Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και έχουν απαντηθεί πολλές φορές. Κατ’ αρχήν η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και βεβαίως, τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, μεγαλώνει. Διευρύνεται και ευημερεί.

Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα, στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα, άνω των 100.000 κάποτε, μειονότητα, σήμερα έχει περιοριστεί σε λιγότερο από 5.000 ανθρώπους.

Ή όπως κάποτε λεγόταν, η Τουρκία δεν δικαιούται δια  να ομιλεί» καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών.

Το παραλήρημα Ερντογάν

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις προσπάθειες της χώρας του για την ασφαλή επιστροφή των Σύρων προσφύγων πίσω στην πατρίδα τους, καθώς όπως ανέφερε, η Τουρκία βάζει στο επίκεντρο την ανθρώπινη ζωή, σε αντίθεση με άλλους που χτίζουν φράχτες στα σύνορα και στιβάζουν πρόσφυγες σε στρατόπεδα.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Ελλάδα είπε:

«Δεν θέλουμε να βλέπουμε πτώματα μωρών στα νερά του Αιγαίου, είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσει την Ελλάδα να σταματήσει αυτά τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας».

ερντογαν οηε1

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, ο Ερντογάν έφερε μαζί του και φωτογραφίες με νεκρά παιδιά και τις παρουσίασε ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Ελλάδας στη θάλασσα.

Ο Ερντογάν έκανε αναφορά και στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις, ενώ συμπλήρωσε πως η Τουρκία δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, έκανε πάλι λόγο για «τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα με δικαιώματα που δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα.

Για το Κυπριακό είπε ότι επιθυμεί λύση που θα αναγνωρίζει δύο κράτη και δύο έθνη με ίσα δικαιώματα, ενώ κάλεσε να αρθούν οι κυρώσεις και το εμπάργκο στην «ΤΔΒΚ».

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕντολή Πούτιν για επιστράτευση στη Ρωσία – «Η Δύση κάνει πυρηνικό εκβιασμό»
Επόμενο άρθροΕπιδότηση έως 485 ευρώ στο ηλεκτρικό – Στα 90 ευρώ για το αέριο