Αρχική Special Topics Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας – Ποτάμια οι δρόμοι της Χαλκιδικής

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας – Ποτάμια οι δρόμοι της Χαλκιδικής

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Κακοκαιρία - Καταιγίδα - Καιρός
Διαφήμιση

Με καταιγίδες και στην Αττική ξεκίνησε εδώ και λίγη ώρα η εκδήλωση του κύματος  κακοκαιρίας στη χώρα. Η εκδήλωση των φαινομένων, για τα οποία η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωση καιρού νωρίτερα, ξεκίνησε εδώ και λίγη ώρα και στην Αττική.

Η κακοκαιρία αναμένεται να κορυφωθεί από αύριο Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή (26/08). Αυτή την ώρα βρέχει στα Βόρεια Προάστια ενώ αρκετή συννεφιά εκδηλώνεται και στα Νότια. Συγκεκριμένα βροχόπτωση εκδηλώνεται στο Μαρούσι ενώ δυνατή βροχή με αστραπές και βροντές έχει αρχίσει στα Μελίσσια.

Παράλληλα σε αρκετά σημεία της πόλης παρατηρείται αυξομοίωση στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με περαιτέρω κλιμάκωση των επιχειρησιακών σχεδίων αν χρειαστεί, έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ έχει εκδώσει μια σειρά οδηγίες για την αποφυγή κινδύνων και δυσάρεστων επιπτώσεων, κυρίως στις περιοχές που προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ GENESIS (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Αναλυτικότερα, η ΕΜΥ έκανε λόγο για ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες τονίζοντας πως προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Τα φαινόμενα, που θα εκδηλωθούν από αύριο Τρίτη και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή, θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και η Χαλκιδική κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη

Καταιγίδα μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους στον Πολύγυρο της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής.

Η πλατεία των Έξι Βρύσεων μετατράπηκε σε λίμνη, ενώ την ίδια ώρα σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε όλη την πόλη, αναφέρει το halkidikinews.gr.

Καταιγίδες άρχισαν να εκδηλώνονται στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, στην ορεινή Χαλκιδική, τοπικά στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει αυτή την ώρα το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν σταδιακά από τα δυτικά της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης «είμαστε σε επιφυλακή, τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα, όπως και το μητρώο εργοληπτών, προκειμένου όπου κι αν χρειαστεί να επέμβουμε».

 

 

 

Διαφήμιση