Αρχική Καταστροφές Πυρκαγιές σε Θάσο, Κορυδαλλό, και Μεσσηνία

Πυρκαγιές σε Θάσο, Κορυδαλλό, και Μεσσηνία

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Διαφήμιση

Μάχη σε πολλαπλά μέτωπα δίνουν σήμερα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Θάσο, Μεσσηνία και Κορυδαλλό.

Στη Θάσο η πυρκαγιά κατακαίει από χθες πυκνό δάσος στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς. Το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 για τα Κοίνυρα, για προληπτικούς λογούς.

Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, σημαντική είναι η συνδρομή του ΓΕΕΘΑ με δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου, όπως επίσης η συνδρομή πολλών εθελοντών πυροσβεστών, εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες, μηχανήματα έργου του δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στο νησί, από το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, οπότε διευκολύνεται το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Κώστας Τσίγκας, τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι αυτή τη στιγμή ο καιρός είναι σύμμαχος των προσπαθειών πυρόσβεσης και η φωτιά είναι υπό έλεγχο.

Αισιόδοξος ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο εντός της ημέρας, εμφανίστηκε και ο αντιδήμαρχος Θασου Στράτος Πυρήνας.

Καλύτερη εικόνα στο μέτωπο στο Πανιπέρι Μεσσηνίας

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο στη Μεσσηνία, στο Πανιπέρι στην περιοχή Χανδρινός, σε δύσβατη αγροτοδασική έκταση. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Επιχειρούν 40 πυροσβέστες και 12 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

θασος πυρκαγια

Οριοθετήθηκε η φωτιά και στον Κορυδαλλό

Οριοθετήθηκε η νέα φωτιά που ξέσπασε στον Κορυδαλλό στην οδό Σταθοπούλου, κοντά στο όρος Αιγάλεω. Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Φθιώτιδα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στην Καρυά Φθιώτιδας. Συμφώνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο, μέχρι τις 7 το πρωί  ξέσπασαν 130 πυρκαγιές σε όλη η επικράτεια.

Διαφήμιση