Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις project PARALIES: Για 2η χρονιά προστατεύει θάλασσες και ακτές

project PARALIES: Για 2η χρονιά προστατεύει θάλασσες και ακτές

0
project PARALIES
Διαφήμιση

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υλοποιείται η πρωτοβουλία project PARALIES, η οποία ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) και θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2022 (Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμών).

Στόχος του project PARALIES είναι η προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου οικοσυστήματος των παραλιών από την ρύπανση που κατά κύριο λόγο προκαλείται τους θερινούς μήνες. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού ενεργοποιείται η ιδιωτική πρωτοβουλία μέσω της ενεργής συμμετοχής στην πρωτοβουλία εταιρειών, οι οποίες έχουν αυξημένες περιβαλλοντικές ευαισθησίες και τις ενδιαφέρει η ενεργή κοινωνική συνεισφορά μέσω της ουσιαστικής συμμετοχής τους σε δράσεις προστασίας αλλά και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος.

Ενεργή συμμετοχή στην πρωτοβουλία από ελληνικές εταιρείες

Κατά την φετινή θερινή περίοδο ανάδοχοι υιοθεσίας παραλιών είναι οι εξής εταιρείες: ΔΕΗ Α.Ε. (50% της παραλίας του Προστατευόμενου Πάρκου Σχινιά), AVINOIL Α.Ε. (25% της παραλίας του Προστατευόμενου Πάρκου Σχινιά), Circular Independence IKE (25% της παραλίας του Προστατευόμενου Πάρκου Σχινιά), ΕΥΔΑΠ Α.Ε. (Μαρίκες, Δήμος Ραφήνας), Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α. (Αργυρά Ακτή, Δήμος Ραφήνας), Terra Nova Ε.Π.Ε. (Μπλε και Κόκκινο Λιμανάκι, Δήμος Ραφήνας).

Στην υλοποίηση του project PARALIES ιδιαίτερης σημασίας είναι η ουσιαστική υποστήριξη της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενου Πάρκου Σχινιά, του Δήμου Μαραθώνα, του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

project PARALIES - κάδοι
Κάδοι ανακύκλωσης συσκευασιών σε παραλία

Οι δράσεις της πρωτοβουλίας

Οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα στις παραλίες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας project PARALIES περιλαμβάνουν τον καθημερινό καθαρισμό των παραλιών από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, την χωριστή συλλογή (πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί, γυαλί, σύμμεικτα απόβλητα) των απορριμμάτων που παράγονται στις παραλίες από τους λουόμενους, την καταγραφή του είδους και των ποσοτήτων των συλλεγμένων αποβλήτων, την προώθηση προς ανακύκλωση των συλλεγμένων ανακυκλώσιμων υλικών, την δωρεάν προσφορά στους λουόμενους ειδικών σταχτοδοχείων παραλίας και την ενημέρωση των λουόμενων για την σημασία της προστασίας του παράκτιου και θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο της πρωτοβουλίας project. PARALIES, www.projectparalies.gr ή επικοινωνήστε στο info@projectparalies.gr.

Διαφήμιση