Αρχική Ειδήσεις Καίγεται η Κρήτη: Μέτωπα σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Καίγεται η Κρήτη: Μέτωπα σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

0
ΑΡΓΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Φωτογραφία αρχείου, (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Επί ποδός για άλλη μια μέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, καθώς δεν είναι ένα αλλά δύο μέτωπα που εκδηλώθηκαν, ένα στο Ρέθυμνο και ένα στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, στη Γενή Ρεθύμνου η φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο έφτασαν άμεσα και δρουν 6 οχήματα με 20 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρων ανδρών. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ για την κατάσβεση της επιχειρούν και εθελοντές από την περιοχή.

Παράλληλα, στη Χερσόνησο Ηρακλείου πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο (κοντά στο παλιό ΙΚΑ). Η άμεση όμως επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της στη γύρω κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται σε μερικό έλεγχο, ενώ για την πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρων.

Φωτιά και στην Αταλάντη

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε γεωργική έκταση με χαμηλή βλάστηση στην Αταλάντη. Σύμφωνα με πληροφορίες, καίει καλαμιές και δεν εμπνέει ανησυχία στην Πυροσβεστική, καθώς δεν βρίσκεται κοντά σε δάσος ή κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Σιγοκαίει η φωτιά στη Βάλια Κάλντα για 12η μέρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 3 Περιφέρειες την Τετάρτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 03 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαφήμιση