Αρχική Καταστροφές Γαλλία: Στους πέντε ανήλθαν οι νεκροί από την κακοκαιρία (βίντεο)

Γαλλία: Στους πέντε ανήλθαν οι νεκροί από την κακοκαιρία (βίντεο)

Σύνταξη: ecozen.gr

0
πλημμύρες Γαλλία
Διαφήμιση

Στους πέντε ανήλθαν οι νεκροί και πάνω από είκοσι είναι οι τραυματίες από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν σήμερα την Κορσική.

Τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Έπειτα από τα αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα και την ξηρασία, οι καταιγίδες και οι ριπές του ανέμου που έφταναν έως και τα 224 χμλ./ώρα, προκάλεσαν επίσης αρκετές υλικές ζημιές. Το λιμενικό χρειάστηκε να παρέμβει πολλές φορές για διασώσεις στη θάλασσα.

Περίπου 45.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις μέσα και γύρω από το Παρίσι οδήγησαν σε πλημμύρες στην περιοχή. Πλάνα  δείχνουν ένα λεωφορείο να γεμίζει με νερό σε ένα προάστιο κοντά στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Στην ηπειρωτική Γαλλία, το δίκτυο διανομής Enedis ανέφερε πως περίπου 1.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα αφού μια καταιγίδα έπληξε τα νότια διαμερίσματα Λουάρ και Αιν.

Η Κορσική έγινε το κέντρο ενός χαμηλού βαρομετρικού που χαρακτηριζόταν από έντονες καταιγίδες, χαλάζι και έντονη βροχόπτωση.

Στην Κορσική, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ένα κορίτσι 13 ετών σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε σε κατασκηνωτικό χώρο όπου διέμενε και μια 72χρονη έχασε τη ζωή της όταν η ψάθινη σκεπή μιας παραλιακής καλύβας έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της, δήλωσαν οι αρχές.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο νησί και οι επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα συνεχίζονται, πρόσθεσαν οι αρχές. Oι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα τουλάχιστον 220 χλμ. την ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχίας. Σημειώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις. Οι κάτοικοι είδαν περισσότερη βροχή σε διάστημα μερικών ωρών απ΄ ό,τι στη διάρκεια όλων των τελευταίων μηνών.

Χθες, 17/8, το απόγευμα στη Μασσαλία, δρόμοι πλημμύρισαν και ποτάμια νερού κυλούσαν στα σκαλιά που οδηγούν στο λιμάνι της πόλης, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Διαφήμιση