Αρχική Πολιτισμός Απολαύστε την πανσέληνο στο Μουσείο της Ακρόπολης

Απολαύστε την πανσέληνο στο Μουσείο της Ακρόπολης

0
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Φωτογραφία Πάρις Ταβιτιάν
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν
Διαφήμιση

Το «φεγγάρι του Οξύρρυγχου» ή αλλιώς την Αυγουστιάτικη πανσέληνο θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το βράδυ της 12ης Αυγούστου.

Το «φεγγάρι του Οξύρρυγχου», το οποίο είναι και το μεγαλύτερο του χρόνου, έχει πάρει το όνομα του από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, οι οποίοι τη συγκεκριμένη μέρα ψάρευαν αυτό το ψάρι, γνωστό και ως μουρούνα.

Η πανσέληνος του Αυγούστου θα κορυφωθεί στην Ελλάδα στις 12 Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 4:35 π.μ.

Το Μουσείο Ακρόπολης υπό το φως της Πανσελήνου Φωτογραφία Γιώργος Βιτσαρόπουλος - πανσέληνο
Φωτογραφία: Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, με ελληνικά τραγούδια για το φεγγάρι, μουσική κινηματογράφου και γνωστές ξένες μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, στον προαύλιο χώρο του στις 9 μ.μ.

Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελείται από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι είναι παράλληλα μουσικοί υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης που έχουν φοιτήσει σε διάφορα ωδεία της χώρας και έχουν καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία μετά από εξετάσεις. Η Μπάντα συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού και ηγείται της παρέλασης των αποδήμων Ελλήνων που πραγματοποιείται στη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Την μπάντα διευθύνει ο Επισμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος. Ερμηνεύουν: Έλενα Ορφανίδη και Άγγελος Μουσίκας

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού. Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες (τηλεφωνικές κρατήσεις 210 9000915).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘυμίζει αεροδρόμιο αλλά είναι ο νέος σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα
Επόμενο άρθροΤο φεγγάρι του Αυγούστου – Άρθρο του Διονύση Σιμόπουλου