Αρχική Ζώα Απεγκλωβίστηκε από τον Σηκουάνα η λευκή φάλαινα – Βίντεο

Απεγκλωβίστηκε από τον Σηκουάνα η λευκή φάλαινα – Βίντεο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
falaina beluga ap.jpg
Διαφήμιση

Απεγκλωβίστηκε το πρωί η λευκή φάλαινα Μπελούγκα – που για μία εβδομάδα βρίσκονταν στα νερά του Σηκουάνα – έπειτα από έξι ώρες προσπαθειών από εξειδικευμένα συνεργεία. Η φάλαινα είχε χάσει το δρόμο της και από τη θάλασσα βρέθηκε στον ποταμό Σηκουάνα στη βόρεια Γαλλία όπου για μέρες ήταν εγκλωβισμένη σε έναν υδατοφράκτη.

Η επιχείρηση για να επιστρέψει στη θάλασσα, πέρα από το ότι είναι «ασυνήθιστη», ενέχει κινδύνους για την Μπελούγκα, που είναι ήδη αδυνατισμένη και ευαίσθητη σε κάθε είδους στρες, σημείωσε η Ιζαμπέλ Μπρασέρ του ενυδρείου Marineland στην Αντίμπ. «Μπορεί να πεθάνει» κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της «στο σημείο Β», στο Ουιστρεάμ, προειδοποίησε η ίδια ειδικός.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων,  το κήτος βάρους σχεδόν 800 κιλών, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται “πολύ ανησυχητική”, υψώθηκε με δίχτυ από γερανό και αποτέθηκε σε μαούνα, όπου έσπευσαν να του προσφέρουν φροντίδες περίπου δέκα κτηνίατροι.

Η λευκή φάλαινα, που εντοπίστηκε τη 2η Αυγούστου στον Σηκουάνα, παρέμενε από την Παρασκευή στο ίδιο σημείο, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού.

Παραμένει άγνωστο γιατί η συγκεκριμένη φάλαινα απομακρύνθηκε τόσο από το φυσικό της περιβάλλον, δεδομένου ότι συναντάται συνήθως σε αρκτικά και υποαρκτικά νερά, καθώς και στον κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου, στο Κεμπέκ του Καναδά.

Η Μπελούγκα, μεγάλο θαλάσσιο θηλαστικό που ζει κανονικά σε παγωμένα νερά και η παρουσία του στον Σηκουάνα χαρακτηρίζεται εξαιρετική, αναμενόταν να τοποθετηθεί σε φορτηγό ψυγείο για να μεταφερθεί στη θάλασσα, πάνω «σε άχυρο ή άλλο υλικό που θα είναι άνετο», διευκρίνισε η Ιζαμπέλ Ντορλιά-Πουζέ, γενική γραμματέας της νομαρχίας Ερ, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Σεν-Πιερ-λα-Γκαρέν, πριν από την έναρξη της λεπτής επιχείρησης.

Ειδικός χώρος με θαλασσινό νερό στο λιμάνι του Ουιστρεάμ (βόρεια Γαλλία) ετοιμάστηκε για την υποδοχή της φάλαινας, που θα μείνει εκεί τρεις ημέρες, ώστε να «οργανώσουμε την επιστροφή της στην ανοικτή θάλασσα και να παρακολουθούμε την κατάσταση της υγείας της», είπε η ίδια.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός : Πάνω από 100.000 κρούσματα σε μία εβδομάδα
Επόμενο άρθρο#NotAlone OpenAir: Εικαστική έκθεση κατά της έμφυλης βίας