Αρχική Ζώα Βρέχει… αντζούγιες στο Σαν Φρανσίσκο

Βρέχει… αντζούγιες στο Σαν Φρανσίσκο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
αντζουγιες
Διαφήμιση

Βρέχει αντζούγιες στο Σαν Φρανσίσκο και οι ντόπιοι βρίσκουν τα ψάρια σε απίθανα μέρη όπως πεζοδρόμια, δρόμους, ταράτσες και στάσεις λεωφορείων.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η… βροχή ψαριών είναι το αποτέλεσμα της αύξησης των πληθυσμών αντζούγιας κοντά στις ακτές του Σαν Φρανσίσκο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Otolith Geochemistry and Fish Ecology Laboratory του Τμήματος Βιολογίας Άγριας Ζωής, Ψαριών και Διατήρησης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις ενημέρωσε την τοπική κοινότητα για ένα γεγονός μεγάλης “αναπαραγωγής αντζούγιας” στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, χαρακτηρίζοντάς το ως τοδεύτερο υψηλότερο μηνιαίο σύνολο που έχουμε δει ποτέ“.

Τα θαλασσοπούλια της περιοχής έχουν επιδοθεί φυσικά σε ένα ατελείωτο παρτι αρπάζοντας και καταναλώνοντας όση περισσότερη τροφή μπορούν σε κάθε τους βόλτα πάνω από τα σημεία που βρίσκονται οι αντζούγιες.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα θαλασσοπούλια προσπαθώντας να φάνε όσα περισσότερα ψάρια γίνεται μεταφέρουν περισσότερα απ’ όσα μπορούν με αποτέλεσμα να τους πέφτουν και να προκαλείται έτσι η βροχή από αντζούγιες, οι οποίες πέφτουν σαν τορπίλες από τον ουρανό.

anchovies boat 0910 m

Ο Larry Collins, πρόεδρος της Κοινοτικής Ένωσης Αλιείας του Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε ότι τα θαλασσοπούλια είναι απολύτως σκασμένα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα άκουσα ιστορίες από τύπους που έλεγαν ότι το νερό εκεί έξω ήταν γεμάτο με χιλιάδες πουλιά και τα πουλιά κάθονταν στο νερό με αντζούγιες να κρέμονται από το στόμα τους επειδή δεν μπορούν να φάνε άλλο πια, όπως λέει ο Collins.

Ο τεράστιος πληθυσμός των αντζουγιων οφείλεται πιθανότατα σε μια αύξηση του πλαγκτόν, συμπεριλαμβανομένων των δινομαστιγωτών και άλλου ζωοπλαγκτού που αποτελούν την τροφή τους και του ψυχρότερου νερού στον κόλπο που αυξάνει το οξυγόνο και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την αύξηση του πλαγκτόν.

Ο Adam Ratner, αναπληρωτής διευθυντής εκπαίδευσης για τη διατήρηση της φύσης στο Κέντρο Θαλάσσιων Θηλαστικών στο Sausalito, είπε ότι : “Οι θερμοκρασίες του νερού αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι ψυχρότερες από το κανονικό και αυτό έχει προσφέρει κάποια αναγκαία τροφή για ζώα όπως ο γαύρος, τα θαλασσοπούλια και τα θαλάσσια θηλαστικά“.

Γνωρίζουμε ότι με την κλιματική αλλαγή η τάση δείχνει ότι οι αυξημένες θερμοκρασίες των υδάτων θα γίνουν ο κανόνας, αλλά προς το παρόν, αυτό φαίνεται να παρέχει κάποια πρόσθετη στήριξη στις αλιευτικές κοινότητες, στις φάλαινες που μεταναστεύουν και στα τοπικά θαλάσσια λιοντάρια μας” καταλήγει ο ίδιος.

Διαφήμιση