Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Σεφ Τάσος Αντωνίου: Πώς να ψήσετε τέλεια πικάνια

Σεφ Τάσος Αντωνίου: Πώς να ψήσετε τέλεια πικάνια

0
pikania syntagi 760x600
Διαφήμιση
Ο σεφ Τάσος Αντωνίου μας δίνει όλα τα μυστικά για να φτιάξουμε την τέλεια πικάνια. Τι είναι όμως η πικάνια; Πικάνια είναι μια ενδιαφέρουσα κοπή του μοσχαρίσιου κρέατος που απαιτεί ιδιαίτερη μαεστρία στο ψήσιμο, αν και το κομμάτι έχει λίπος. Η πικάνια προέρχεται από το καπάκι και μέρος από το κιλότο που βρίσκονται στο πάνω μέρος των πίσω ποδιών του ζώου. To λίπος που καλύπτει τα κομμάτια χαρίζει στο κρέας τη ζουμεράδα και νοστιμιά του.
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Εκτέλεση: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά
Θερμίδες: 240

Υλικά

  • 1,5 κιλό πικάνια
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε τη φωτιά στην ψησταριά και όσο πυρώνουν τα κάρβουνα, προετοιμάζουμε την πικάνια.
  • H πικάνια πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσιμο. Στη συνέχεια την ακουμπάμε στον πάγκο εργασίας και την σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας πολύ καλά. Ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε την πικάνια στην σχάρα και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά, αναλόγως πόσο παχιά ή λεπτή είναι η μπριζόλα. Στη συνέχεια γυρίζουμε τη μπριζόλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά.
  • Ελέγχουμε τη μπριζόλα με ένα θερμόμετρο. Η πικάνια σερβίρεται ιδανικά medium σε θερμοκρασία γύρω στους 55οC.
  • Βγάζουμε την πικάνια από τη ψησταριά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με baby ρόκα και κόβουμε κατά μήκος του κόκαλου και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.

Πηγή: mamapeinao.gr

Διαφήμιση