Αρχική Καταστροφές Σαρώνει η κακοκαιρία τη χώρα – Πλημμύρες και καταστροφές στις καλλιέργειες

Σαρώνει η κακοκαιρία τη χώρα – Πλημμύρες και καταστροφές στις καλλιέργειες

Σύνταξη: ecozen.gr

0
thasos kavalanews
Διαφήμιση

Σάρωσε η κακοκαιρία τις κεντρικές και βόρειες νησιωτικές περιοχές της χώρας.  Πλημμύρες και ζημιές καταγράφηκαν στη Θάσο και στα νησιά των Σποράδων, ιδιαίτερα στη Σκιάθο, η οποία μετατράπηκε σε λίμνη.

Η Θεσσαλία βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας το πρωί του Σαββάτου. Έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν οι χείμαροι, ενώ στον Τύρναβο έριξε χαλάζι, ενώ στο Κιλελέρ ισχυρό μπουρίνι έπληξε την περιοχή το βράδυ της Παρασκευής. Η χαλαζόπτωση έχει προκαλέσει ζημιές στις βαμβακοκαλλιέργειες.

Στην παραλία της Λάρισας οι δρόμοι πλημμύρισαν και η κυκλοφορία διεξαγόνταν με μεγάλα προβλήματα.

Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, καθώς και στην Ανατολική Στερεά, με τη Βόρεια Εύβοια να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Βροχές αναμένονται και στην Αττική, ιδιαίτερα στα βόρεια του νομού. Από την Κυριακή αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων και βελτίωση του καιρού σε όλη την επικράτεια.

Σε λίμνη μετατράπηκε η Σκιάθος

Η βροχή πέφτει ασταμάτητα από χθες το βράδυ στη Σκιάθο με αποτέλεσμα το νησί των Σποράδων να μετατραπεί σε λίμνη. Η βροχή ξεκίνησε στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής και συνεχιζόταν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. «Μέχρι αυτή των ώρα στην οδό Παπαδιαμάντη οι κάτοικοι έχουν κρυφτεί να προφυλαχτούν, ενώ οι τουρίστες έχουν προβληματιστεί με τις μετακινήσεις τους και παραμένουν στα ξενοδοχεία» σημειώνει κάτοικος του νησιού, που ανέβασε στο διαδίκτυο το επόμενο βίντεο.

θεσσαλονικη πλημμύρα

Σε αυτό βλέπουμε δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και την ορατότητα να έχει περιοριστεί. Οι Αρχές της Σκιάθου, βρίσκονται σε επιφυλακή, με την κατάσταση για την ώρα να χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη…

Στη «δίνη» της κακοκαιρίας η Θάσος

Ολονύχτια «μάχη» με την κακοκαιρία έδωσαν οι κάτοικοι στα Λιμενάρια και τον Ποτό Θάσου, καθώς από την ισχυρή νεροποντή πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία και παρασύρθηκαν οχήματα.

Σύμφωνα με το kavalanews οι κάτοικοι από τις 2 τα ξημερώματα προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους από τη μανία της βροχής.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα, καθώς σημειώθηκαν πλημμύρες σε σπίτια, ξενοδοχεία, δόμους, ενώ παράλληλα κινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική για τροχαία ατυχήματα και παρασύρσεις οχημάτων από τα ορμητικά νερά.

 

 

Ισχυρή καταιγίδα στο Ρέθυμνο

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Ρέθυμνο το μεσημέρι και μέσα σε μόλις μία ώρα, δημιούργησε προβλήματα τόσο στην παλιά πόλη όσο και σε μεγάλο μέρος του οικιστικού ιστού.

rethymno1

Παράλληλα, υπήρξαν διακοπές ρεύματος, οι οποίες όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν. Το κύριο πρόβλημα αφορούσε στον όγκο του νερού, ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να απορροφηθεί από το σύστημα αποχέτευσης των ομβρίων, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Αθηνά Τσικιντίκου, η οποία μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε την ανάγκη για καλύτερη προετοιμασία όλων, πολιτών και υπηρεσιών του δήμου και της αντιπεριφέρειας.

rethymno3

Πολλοί δρόμοι και μέσα στην πόλη πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ποσότητες χώματος δημιούργησαν χείμαρρους λάσπης σε οικιστικές περιοχές με μεγάλη κλίση, κυρίως στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Πέλλα τα περισσότερα προβλήματα 

Πολλαπλά προβλήματα προκάλεσε χθες η κακοκαιρία στην Κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Πέλλα. Αναλυτικά το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε το τελευταίο 24ωρο 380 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς και κοπές δέντρων στην Κεντρική Μακεδονία, από τις οποίες οι 165 στη Θεσσαλονίκη, οι 110 στο Κιλκίς και οι 105 στην Πέλλα.

Αυτή την ώρα σημειώνεται ασθενής βροχή, ενώ τα προβλήματα που προκλήθηκαν από χθες δεν έχουν αποκατασταθεί. Στους δρόμους στο κέντρο της πόλης παραμένουν πλημμυρισμένα φρεάτια, πεσμένα κλαδιά από δέντρα, ενώ οι δρόμοι είναι αρκετά ολισθηροί.

Διαφήμιση