Αρχική Special Topics Πλημμύρισαν οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη – Αναμένονται καταιγίδες και τη νύχτα

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη – Αναμένονται καταιγίδες και τη νύχτα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
θεσσαλονικη πλημμύρα
Διαφήμιση

Καταιγίδα έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής τη Θεσσαλονίκη και παρότι ήταν μικρής διάρκειας προκάλεσε προβλήματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τα φαινόμενα ξεκίνησαν από την ανατολική πλευρά της πόλης, όπου μέσα σε λίγα λεπτά κεντρικοί δρόμοι σε περιοχές της Τούμπας και της Ανάληψης μετατράπηκαν γρήγορα σε ποτάμια.

Η κίνηση στους δρόμους της πόλης διεξάγεται με δυσκολία ενώ από τους δυνατούς ανέμους έπεσε ένα μεγάλο δέντρο δίπλα στη Νέα Ελβετία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα με τις τοπικές βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο δήμος Θερμαϊκού καθώς τις επόμενες ώρες, αναμένεται να υπάρξει έντονη επιδείνωση του καιρού στην περιοχή, καθώς και στην υπόλοιπη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμος ενημερώνει πως για τις περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό κόλπο που θα εκδηλωθούν καταιγίδες το βράδυ της Παρασκευής, υπάρχει κίνδυνος σχηματισμού στάσιμης πολυκυτταρικής καταιγίδας, κατάσταση που δύναται να επιφέρει μία δύσκολη νύχτα.

Τι να προσέξουν οι κάτοικοι

«Χρειάζεται όμως και η προσωπική σας στάση προκειμένου να μείνουμε όλοι ασφαλείς», σημειώνει ο δήμος και συμβουλεύει τους πολίτες να:

1. Περιορίσουν τις μετακινήσεις

2. Να απομακρύνουν οχήματα από περιοχές που έχουν ιστορικό πλημμυρών

3. Μείνουν μακριά από χειμάρρους, ρεματιές και μεγάλα δέντρα

4. Είναι προσεκτικοί σε απότομες μεταβολές του καιρού και να αποφύγουν δραστηριότητες που θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους

5. Ασφαλίσουν αντικείμενα που έχουν κίνδυνο να παρασυρθούν

6. Ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία

Πηγή: https://www.voria.gr/

Διαφήμιση