Αρχική Καταστροφές Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνδρα – Μήνυμα εκκένωσης από το 112

Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνδρα – Μήνυμα εκκένωσης από το 112

0
mandra fotia2
Διαφήμιση

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τρίτης στη Μάνδρα Αττικής και συγκεκριμένα σε δασική έκταση.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος 5 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με 3 ΕΜΟΔΕ και 2 ΜΕΤΠΕ. Οι δυνάμεις ενισχύονται με ένα επιπλέον Erickson και ένα ΑΒ214. Συνολικά στη Μάνδρα επιχειρούν 2 CL215, 2 Erickson, ένα ΑΒ214 και ακολουθεί και ένα CL415.

Η πορεία του μετώπου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς κινείται παράλληλα της Επαρχιακής οδού Αθηνών-Θηβών, ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Μήνυμα του 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Νέου Πόντου και Νέας Ζωής του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε λίγο μετά τις 6 στους κατοίκους των οικισμών Νέου Πόντου και Νέας Ζωής του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας να εκκενώσουν την περιοχή τους, λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Νέο Πόντο και Νέα Ζωή εκκενώστε τώρα προς Μάνδρα Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

mandra - Μάνδρα
Εικόνα: in.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Ζωή Μάνδρας λόγω πυρκαγιάς

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Νέα Ζωή Μάνδρας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε:

  • Επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών από το ύψος της Αγίας Σωτήρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
  • Επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών από το ύψος του ιερού ναού Αγίας Άννας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
  • Ανώνυμη οδό από το ύψος του οικισμού Ποντίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά τώρα στο Χαϊδάρι – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά

Αισιόδοξος ότι θα οριοθετηθεί η φωτιά στη Μάνδρα ο Δήμαρχος της περιοχής

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το πύρινο μέτωπο θα οριοθετηθεί.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε δύο περιφέρειες της χώρας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr),για τις εξής περιοχές:

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαφήμιση