Αρχική Καταστροφές Μάχη με τις φλόγες σε Ηλεία και Πόρτο Γερμενό

Μάχη με τις φλόγες σε Ηλεία και Πόρτο Γερμενό

Σύνταξη: ecozen.gr

0
[354078] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Συνολικά 65 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την χθεσινή έκτακτη απογευματινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής, με τη σημαντικότερη στο Πόρτο Γερμενό για την οποία συνελήφθη ένα άτομο, ύποπτο για εμπρησμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή του βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό και εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Με το πρώτο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο άρχισαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή του Πύργου, στην Ηλεία.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παράλληλα, έχουν ήδη ενισχυθεί οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και αποτελούνται από 60 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Η πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση σε δύο μέτωπα και σε δυσπρόσιτο σημείο. Προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια ή περιουσίες.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία καθώς προβλέπεται και σήμερα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σε εξέλιξη και η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό όπου τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δυο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά σε εξέλιξη και στη Φωκίδα, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε στην περιοχή Χάλαρα στην Τζιά.

[354078] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην Τζια. Η φωτιά έκαιγε σε δυο μέτωπα στην περιοχή Χάλαρα της Τζιας, χωρίς να απειλήσει κατοικίες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χθες το βράδυ και η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Ιωάννης στην Κορινθία, όπως και αυτή στο Καλαμάκι Αχαΐας.

Περί τις 65 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, σε Αττική, Κεντρική & νότια Εύβοια & περιοχές της Βοιωτία, Σάμο, Ικαρία, Χίο & Ψαρά.

Επικίνδυνες καιρικές συνθήκες

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr για σήμερα προβλέπεται ηλιοφάνεια και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα έχουμε κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Ειδικότερα, για σήμερα, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα ανατολικά και νότια κυρίως τμήματα.

Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη

  • Δυτική Μακεδονία από 16 έως 32 βαθμούς,
  • στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37,
  • στην Ήπειρο από 16 έως 37 βαθμούς,
  • στην Θεσσαλία από 15 έως 37 βαθμούς,
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 36-37,
  • στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 35-36 βαθμούς,
  • στις Κυκλάδες από 20 εώς 30 και
  • στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 37Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 6 και τοπικά εώς 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ενισχυμένους βοριάδες κυρίως στα ανατολικά.

Δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στο νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά εώς 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές ή και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις εώς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Διαφήμιση