Αρχική Καταστροφές Φωτιά στο Κορωπί και στα Λάβαρα Σουφλίου

Φωτιά στο Κορωπί και στα Λάβαρα Σουφλίου

0
Πυρκαγιά, φωτιά, Πυροσβεστική
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
Διαφήμιση

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Κορωπί και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Αγίων Ασωμάτων και Ανδριανού. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση και έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά μαίνεται στα όρια του οικιστικού ιστού, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια πληροφορία ότι απειλούνται σπίτια. Καθησυχαστικό είναι το γεγονός ότι στο σημείο δεν πνέουν αυτή τη στιγμή ισχυροί άνεμοι.

Συναγερμός και στα Λάβαρα Σουφλίου

Φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και στα Λάβαρα Σουφλίου. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε πολλά σημεία της χώρας

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Παρασκευή, 29 Ιουλίου, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Ζακύνθου)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

Διαφήμιση