Αρχική Μεταφορές Τεράστια η μείωση CO2 με τη λειτουργία των σταθμών μετρό του Πειραιά

Τεράστια η μείωση CO2 με τη λειτουργία των σταθμών μετρό του Πειραιά

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ / EUROKINNISI )
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ / EUROKINNISI
Διαφήμιση

Οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό στον Πειραιά που θα εγκαινιαστούν τους επόμενους δύο μήνες θα έχουν τεράστια οφέλη στο περιβάλλον καθώς θα απαλλάξουν την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα από 880 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους το μετρό συμβάλλει στην πράσινη ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας τόνισε ο Νίκος Κουρέτας διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία για τους σταθμούς του Πειραιά και πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία παράδοσής τους σε πλήρη λειτουργία, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου Green Deal του ΤΕΕ για τις πράσινες υποδομές.

ΜΕΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Όπως ανέφερε ο Ν Κουρέτας οι πολίτες σύντομα θα δούνε τα δύο ΤΒΜ της γραμμής 4 να συναρμολογούνται, θα παραδοθούν οι τρεις σταθμοί στον Πειραιά ενώ στο τέλος του 2023 θα παραδοθεί λειτουργικό και το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Με τους τρεις σταθμούς του Πειραιά, οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα εξυπηρετούν πάνω από ένα εκατ. επιβάτες

«Με τους τρεις σταθμούς του Πειραιά, που θα δώσουμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες, οι γραμμές 2 και 3 θα εξυπηρετούν πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες, γεγονός που σημαίνει ότι 200.000 λιγότερα αυτοκίνητα ημερησίως θα κυκλοφορούν στην Αθήνα και το διοξείδιο του άνθρακα θα μειωθεί κατά 880 τόνους.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε να έχουμε 310.000 επιβάτες ημερησίως, 55.000 λιγότερα αυτοκίνητα και 140 τόνους διοξειδίου του άνθρακα λιγότερους».

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣ1

Ο Ν. Κουρέτας τόνισε ότι τη συμβολή του μετρό στο να μειωθούν τα ατυχήματα και η ενέργεια που καταναλώνεται ανά επιβάτη, στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος για τους επιβάτες μέσω των αναπλάσεων και των δενδροφυτεύσεων (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά για έργο σταθερής τροχιάς), την εξυπηρέτηση βασικών δομών όπως τα νοσοκομεία.

Τέλος, ο κ. Κουρέτας ανέφερε ότι σύντομα οι πολίτες θα δούνε ότι στη γραμμή 4 θα αλλάξουν οι περιφράξεις των εργοταξίων. «Σύντομα θα δείτε ότι στις περιφράξεις θα υπάρχουν έργα τέχνης, ενώ τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν θα προέρχονται από ελληνική start up με την ιδιότητα να απορροφούν τους ρύπους

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈντονη αντίδραση Μ. Σχοινά: Αποτυχία του EUIPO η απόφαση για το «Turkaegean»
Επόμενο άρθροΥπουργοί Περιβάλλοντος ΕΕ: Οι αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή