Αρχική Ενέργεια Πυρκαγιά στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Ρωσίας

Πυρκαγιά στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Ρωσίας

Σύνταξη: ecozen.gr

0
gazprom fire
Διαφήμιση

Η έκρηξη σε σωλήνα στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Ρωσίας, το Urengoy στη Σιβηρία, προκάλεσε πυρκαγιά και εκτεταμένες ζημιές. 

Ο ενεργειακός κολοσσός Gazprom ενημέρωσε πως η φωτιά ξέσπασε περί τις 02:30 και παρότι επεσήμανε πως κατασβέστηκε λίγη ώρα αργότερα, εκφράζονται φόβοι για καθυστερήσεις στην προμήθεια αερίου και περαιτέρω άνοδο των τιμών στην Ευρώπη.

«Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2:30 π.μ. στις 16 Ιουνίου» δήλωσε εκπρόσωπος. «Δεν υπήρξαν θύματα. Στις 4:00 π.μ. η φωτιά κατασβέστηκε».

Το Urengoy, το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Ρωσίας, είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο και παράγει φυσικό αέριο από το 1978. Το μεγαλύτερο μέρος του τεράστιου χερσαίου πεδίου βρίσκεται πέρα από τον Αρκτικό Κύκλο.

Η πυρκαγιά στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Ρωσίας έρχεται μία ημέρα αφότου η Gazprom ενημέρωσε τη Γερμανία και την Ιταλία τους μεγαλύτερους πελάτες της στην Ευρώπη ότι οι ροές φυσικού αερίου προς τις δύο χώρες θα περιοριστούν τις επόμενες ημέρες.

Οι ροές προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream είναι τώρα μειωμένες κατά 60% σε σύγκριση με τις προγραμματισμένες ποσότητες, ενώ η προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ιταλία μειώθηκε κατά 15%.

Η Gazprom δήλωσε ότι οι ροές προς τη Γερμανία θα περιοριστούν επειδή η Siemens καθυστέρησε την επιστροφή ενός επισκευασμένου αεριοστροβίλου, ενώ δεν έδωσε καμία αιτία για τις περικοπές στις ροές προς την Ιταλία.

Την τελευταία φορά που είχε ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή, στα τέλη Αυγούστου, είχε παρατηρηθεί μείωση της παραγωγής και αύξηση των τιμών.

Η Gazprom σημείωσε πως είναι υπό εξέταση η ακριβής έκταση των ζημιών, αλλά διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις προμήθειες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί ανάλογα περιστατικά και σε άλλα εργοστάσια ενέργειας και υπάρχουν υποψίες πως πρόκειται για επιθέσεις με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα από καμία πλευρά.

Διαφήμιση